Δεν έχει κατακαθίσει ακόμη ο κονιορτός από την ένοπλη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Ενδεικτικό των διαστάσεων που έλαβε διεθνώς η δυσφήμηση της χώρας είναι πως το θέμα «ακούμπησε» και την Εθνική.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα blick.ch (ενόψει του φιλικού αγώνα της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ) ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίχαελ Σκίμπε κλήθηκε να σχολιάσει και την οπλοφορία, απαντώντας πως «δεν θα κουβαλάω όπλο με την Ελβετία. Εγώ «εκτελώ» μόνο με την μπάλα. Ενα από τα αδέλφια μου εργάζεται στη Γερμανία με την αστυνομία και μια εποχή ήθελαν να καταταχθώ στον στρατό».

Σε μια πιο ανάλαφρη ερώτηση ο Σκίμπε αποκάλυψε τις διατροφικές παγίδες της Ελλάδας, επειδή «το φαγητό είναι εκπληκτικό και δεν μπορώ να αντισταθώ. Γι’ αυτό πρέπει να προπονούμαι πέντε φορές την εβδομάδα. Η ζωή πάντως είναι ευχάριστη, όμορφη και με ήλιο».

Στα αμιγώς αγωνιστικά, ο Γερμανός εκθείασε τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κώστα Μανωλά «που παίζουν σε κορυφαίο επίπεδο», αλλά και τον «πραγματικά καλό επιθετικό» Κώστα Μήτρογλου.

Σημείωσε δε ότι η διακοπή δεν επηρεάζει τη δουλειά του, αφού οι περισσότεροι παίκτες της Εθνικής αγωνίζονται εκτός συνόρων.