Προφανώς και δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη κατάσταση. Αυτό το «μπάχαλο» που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την εμπλοκή της κυβέρνησης, έπειτα από όσα έγιναν στην Τούμπα το βράδυ της 11ης Μαρτίου, αφήνει τις ομάδες εγκλωβισμένες για ένα απροσδιόριστο διάστημα δίχως αγωνιστική δράση.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν στόχο αυτό το διάστημα αφενός να διατηρηθούν σε ικανοποιητική αγωνιστική κατάσταση, αφετέρου να κάνουν μια προεργασία σε δουλειές με θέα στο «καλοκαίρι». Μια εξ αυτών; Η αξιολόγηση των δανεικών, που ειδικά αυτές τις ημέρες προσφέρεται στο… πιάτο. Ο Ολυμπιακός έχει ένα… επιπλέον ρόστερ μακριά από τον Ρέντη, άρα η δουλειά αυτή χρειάζεται ιδιαίτερη μελέτη και μεγάλη προσοχή. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που οι περισσότεροι εξ αυτών θεωρούνται περιπτώσεις που το καλοκαίρι θα δηλώσουν υποψηφιότητα για το νέο αγωνιστικό μοντέλο των Ερυθρολεύκων.

Αύριο λοιπόν θα βρεθεί στην Ξάνθη άνθρωπος του Ολυμπιακού για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Εθνικής Ελπίδων με το Σαν Μαρίνο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αντώνης Νικοπολίδης έχει καλέσει μεταξύ άλλων τους Τσιμίκα (Βίλεμ), Πασαλίδη (Αστέρας Τρίπολης), Σάλιακα (Κισσαμικός) που ανήκουν στον Ολυμπιακό. Αντίστοιχα την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ έχουν κληθεί από την Εθνική Ανδρών οι Γιαννιώτης (Ατρόμητος) και Γιαννιώτας (Βαγιαδολίδ) για το φιλικό με την Ελβετία που επίσης ανήκουν στους Πειραιώτες. Εθνική υποχρέωση έχει και ο Λαΐφης με την Κύπρο, την Παρασκευή, κόντρα στο Μαυροβούνιο. Μέσα σε 48 ώρες λοιπόν, οι Πειραιώτες σκοπεύουν να δουν σε δράση έξι διαφορετικούς από τους συνολικά 14 δανεικούς που έχουν σε όλη την Ευρώπη. Για την Ιστορία, οι άλλοι είναι οι Γούτας, Σιώπης, Μανθάτης, Βούκοβιτς, Λάτσι, Καραμάνος, Εμενίκε.

n Δημοσίευμα… επαναπατρισμού χθες στο Βέλγιο για Ζιλέ, Οφόε και Μιραλάς από την ιστοσελίδα dh.be. Η Aντερλεχτ μάλιστα παρουσιάζεται να θέλει «πακέτο» τους Οφόε και Ζιλέ το καλοκαίρι, ενώ ενδιαφέρον για τον πρώτο δείχνει η Μπριζ και για τον δεύτερο η Γάνδη. Για τον Μιραλάς γράφεται πως σε περίπτωση που δεν μείνει στον Ολυμπιακό, η Σταντάρ Λιέγης θα ζητήσει τον δανεισμό του από την Εβερτον. Ο Μιραλάς βέβαια ενημερώθηκε γι’ αυτό, και η απάντησή του με ποστ στο Instagram ήταν άμεση: «Ηρεμήστε. Μόνο Ολυμπιακός».