Κάτι σαν σκηνές από τα προσεχώς ή απλώς μια… ντρίμπλα στις δύσκολες ημέρες της διακοπής; Θεωρητικά κάτι και από τα δύο, πρακτικά όμως μια κουβέντα ανεπίκαιρη που κάθε άλλο παρά θέλουν να κάνουν στον Ολυμπιακό αυτόν τον καιρό. Με το πρωτάθλημα να έχει μπροστά πέντε αγωνιστικές και με τα «δικαστικά» να δίνουν σασπένς για την κατάληξη της φετινής διαδρομής στις θέσεις 1-3, οι Ερυθρόλευκοι προφανώς δεν επιθυμούν να ανοίξουν από τώρα κουβέντα για τα επόμενα. Προφανώς το τμήμα σκάουτινγκ κάνει τη δουλειά του, δεδομένα έχουν εντοπιστεί και επιλεγεί μια σειρά από ποδοσφαιριστές που απασχολούν για την επόμενη σεζόν, αλλά τίποτε από όλα αυτά δεν είναι τόσο επίκαιρο όσο η ανάγκη να καταφέρει ο Οσκαρ Γκαρσία να κρατήσει το φετινό ρόστερ στην αγωνιστική κατάσταση και την εγρήγορση που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η φετινή διαδρομή.

Ο χρόνος θα δείξει πόσες αλλαγές χωράνε για του χρόνου. Προς το παρόν, το μόνο βέβαιο είναι ότι το καλοκαίρι ολοκληρώνονται μόλις 2+1 συμφωνίες, άρα το 85%-90% του νυν ρόστερ δεσμεύεται από συμβόλαια. Το αν και ποιοι θα φύγουν λοιπόν είναι μια κουβέντα που θα ανοίξει μετά το τέλος της σεζόν. Ποια συμβόλαια λήγουν; Αυτά των Αλμπέρτο Μποτία και Αλεϊς Ρομαό, με τον αφρικανό μέσο να έχει κάνει ήδη μια πρώτη κουβέντα ανανέωσης. Ολοκληρώνεται επίσης ο δανεισμός του Κέβιν Μιραλάς από την Εβερτον, αλλά ο Ολυμπιακός έχει στα χέρια του μια οψιόν αγοράς που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ως «βάση» για να διαπραγματευτεί με τους Αγγλους στην περίπτωση που αποφασίσει πως ο βέλγος άσος θα παραμείνει στην Ελλάδα. Αντίθετα, οι πολλές «συμφωνίες» ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2019. Τότε που λήγουν τα συμβόλαια των Σίλβιο Προτό, Αντρέ Μάρτινς, Σεμπά, Γκιγιόμ Ζιλέ, Μάρκο Μάριν και Φελίπε Πάρντο. Εξι ποδοσφαιριστές που προφανώς η μοίρα τους θα αποφασιστεί αυτό το καλοκαίρι, καθώς τον Ιανουάριο του 2019 θα έχουν το δικαίωμα να μείνουν ελεύθεροι. Κάπως έτσι οι Βέλγοι ήδη μιλούν για την ανανέωση του Σίλβιο Προτό, κάπως έτσι ο Μάρκο Μάριν δήλωσε πως θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό μετά τα δημοσιεύματα στη Γερμανία για το ενδιαφέρον της Σάλκε κ.λπ. Επιμένουμε όμως ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είναι της παρούσης. Αυτό που προέχει είναι οι Ερυθρόλευκοι να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο και να μαζέψουν τους 15 βαθμούς που τους χωρίζουν από το φινάλε του πρωταθλήματος. Τα υπόλοιπα… μετά!

Ο Ελαμπντελαουί

Απογοητευμένος ο Ομάρ Ελαμπντελαουί με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και με την… απορία τι θα γίνει με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι ο πρωταγωνιστής των δικαστικών υποθέσεων που κυριαρχούν. Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού μίλησε στην εφημερίδα της πατρίδας του «Daglbadet» και το μεγαλύτερο κομμάτι της συνέντευξής του αναλώθηκε στα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Αρρωστημένα όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Δύο εβδομάδες νωρίτερα δεν είχε ξεκινήσει το δικό μας παιχνίδι και πλέον δεν έχουμε πρωτάθλημα. Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει με τον ΠΑΟΚ. Αρρωστημένα όσα έγιναν. Είδαμε άγριες καταστάσεις», σχολίασε αρχικά και πρόσθεσε αναφορικά με την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Υπάρχει ένα χάος. Μακάρι να επικρατήσει ηρεμία για να ξεκινήσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Στον Ολυμπιακό είμαστε μαχητές και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για τον τίτλο».

– Φιλικό παιχνίδι με την Κ-20 έχει ο Ολυμπιακός το πρωί στις 11 στον Ρέντη.