Εμπνευσμένα από τις εμφανίσεις που φόρεσαν οι παίκτες της Εθνικής Βραζιλίας στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1958 και του 1970 είναι τα χρώματα με τα οποία θα αγωνιστεί η Σελεσάο στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Τα κομμάτια του παζλ για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της πιο αγαπημένης Εθνικής σε όλο τον κόσμο μπαίνουν σιγά σιγά στη θέση τους.

Η φανέλα με την οποία θα εμφανιστεί στα ρωσικά γήπεδα έχει χρώμα κίτρινο στην πιο φωτεινή του εκδοχή και είναι σχεδόν ίδια με αυτή που φορούσαν ο Πελέ, ο Κάρλος Αλμπέρτο, ο Τοστάο και όλοι οι παίκτες τής ίσως καλύτερης ομάδας όλων των εποχών που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970. Η συγκεκριμένη φανέλα είχε μία ιδιαίτερη φωτεινότητα στο Μουντιάλ του Μεξικού γιατί ήταν το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που μεταδόθηκε έγχρωμο.

Η δεύτερη φανέλα της Σελεσάο έχει χρώμα μπλε όπως και στο Μουντιάλ της Σουηδίας, το 1958, στο οποίο έλαμψε ο έφηβος τότε Πελέ οδηγώντας τη Βραζιλία στον πρώτο της τίτλο.

Οι δύο φανέλες φέρουν μία καινοτομία. Στο εσωτερικό τους θα υπάρχει η σημαία της Βραζιλίας που θα έχει γύρω της ακτινωτές γραμμές και τη φράση «Είμαστε η Σελεσάο».

Με την μπλε φανέλα η Βραζιλία θα αγωνιστεί αύριο εναντίον της Ρωσίας στο φιλικό παιχνίδι της Μόσχας.

Την υπέρλαμπρη κίτρινη θα τη φορέσει την Τρίτη 27 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, στον φιλικό αγώνα με την κάτοχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γερμανία. Η παρουσίαση της πρώτης φανέλας της Βραζιλίας στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχει τη σημειολογία της καθώς θα είναι η πρώτη αναμέτρηση με τη Μάνσαφτ μετά την πιο βαριά ήττα της Ιστορίας που την υποχρέωσαν οι Γερμανοί με σκορ 7-1 στον ημιτελικό του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αρνητικό ρεκόρ

Η νέα Βραζιλία που θέλει να σβήσει εκείνη την ντροπιαστική ήττα είναι η λιγότερο «βραζιλιάνικη» που θα έχει εμφανιστεί ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από τους 23 παίκτες που κάλεσε ο Τίτε μόλις 3 ανήκουν σε βραζιλιάνικες ομάδες. Πρόκειται για τους Φάγκνερ και Ζερομέλ της Γκρέμιο και τον Ροντρίγκο Κάιο της Σάο Πάολο. Ο βραζιλιάνικος Τύπος θεωρεί βέβαιο πως απ’ αυτούς τους τρεις ο Τίτε θα αποκλείσει έναν εκ των Ζερομέλ ή Ροντρίγκο Κάιο και στη Ρωσία θα ταξιδέψουν μόλις δύο «Βραζιλιάνοι».

Θα πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ στην Ιστορία της Σελεσάο την οποία εκπροσώπησαν μόλις τρεις παίκτες από ομάδες της Βραζιλίας στα Μουντιάλ του 2006 και 2010. Αντίθετα, στα Παγκόσμια Κύπελλα των 1930, 1938, 1950, 1954, 1958, 1962, 1966, 1970, 1974 και 1978 η Εθνική Βραζιλίας αποτελούνταν αποκλειστικά από παίκτες που ανήκαν σε ομάδες της χώρας της σάμπας.

Η Σελεσάο δεν πρόκειται να δώσει φιλικά παιχνίδια επί βραζιλιάνικου εδάφους πριν αναχωρήσει για τη Ρωσία. Η προετοιμασία της θα ολοκληρωθεί με τα φιλικά παιχνίδια με την Κροατία στις 3 Ιουνίου, στην Αγγλία και την Αυστρία στη Βιέννη, στις 10 Ιουνίου.

Η πρώτη συγκέντρωση των παικτών θα γίνει στις 21 Μαΐου στην Γκράνζα Κομαρί και στις 11 Ιουνίου η αποστολή θα ταξιδέψει στο Σότσι.