Η Βικτόρια Μπέκαμ επισκέφτηκε την Κένυα ως πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να στηρίξει γυναίκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα #BoxGirls μια πρωτοβουλία για την προώθηση της ενδυνάμωσης των γυναικών με έδρα το Ναϊρόμπι, με τη χορηγία του Sport Relief.

Η διάσημη σχεδιάστρια έπαιξε box με πολλά νεαρά κορίτσια, μίλησε μαζί τους για τη σκληρή καθημερινότητά τους και ανέβασε πολλές φωτογραφίες από την επίσκεψή της στην Κένυα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Σε κάποιες από αυτές κρατάει στην αγκαλιά της το νεογέννητο Ντέιβιντ, τον οποίο συνάντησε στο Νοσοκομείο με αφορμή την επίσκεψή της στην Amref Clinic και φάνηκε πως τη συγκίνησε πραγματικά.

«Αυτό είναι το μωρό Ντέιβιντ», έγραψε στο τρυφερό της post στο Instagram.

Όσο για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα #BoxGirls, δήλωσε: «Είμαι μητέρα, είμαι γυναίκα και θέλω να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες και μητέρες. Τα μωρά δεν πρέπει να γεννιούνται με τον ιό HIV. »

«Έφτασα στα 40 για να συνειδητοποιήσω ότι έχω ευθύνη ως γυναίκα και ως μητέρα. Ξέρω ότι για κάποιους λόγους, η φωνή μου θα ακουστεί και αυτή είναι η αρχή ενός απίστευτου ταξιδιού για μένα».

Να θυμίσουμε ότι η Sport Relief, σε συνεργασία με το BBC Sport, είναι μια οργάνωση που συνδέει τον κόσμο του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας προκειμένου να μαζέψει χρήματα και να βοηθήσει τους ευάλωτους πληθυσμούς τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.