Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο 62χρονος πρωην αστυνομικός, Ιωάννης Εικοσπεντάκης, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την δολοφονία της 6χρονης κόρης του Στέλλας, τον Απρίλιο του 2017. Δικαστές και ένορκοι επέβαλλαν επίσης στον κατηγορούμενο και ποινή φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της περιύβρησης νεκρού.

Υιοθετώντας πλήρως την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί απέρριψαν ομόφωνα τον ισχυρισμό της υπεράσπισης του κατηγορουμένου περί μειωμένου καταλογισμού, κηρύσσοντας τον ένοχο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού.

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, όταν το σώμα της μικρής Στέλλας είχε βρεθεί σε κάδο απορριμμάτων μέσα σε πλαστικές σακούλες, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα άρχισε να εκδικάζεται από το πρωί της Τετάρτης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Αρχικά ο 62χρονος πατέρας της είχε δηλώσει εξαφάνιση της 6χρονης, υποστηρίζοντας ότι άγνωστοι είχαν εισβάλλει στο σπίτι τους και την απήγαγαν, κλέβοντας μάλιστα και χρυσαφικά τους. Ωστόσο, λίγο αργότερα ο συνταξιούχος αστυνομικός, ομολόγησε ότι ο ίδιος είχε βάλει τέλος στη ζωή της κόρης του, η οποία είχε αντιδράσει όταν εκείνος ήθελε να την κάνει μπάνιο.

Ο 62χρονος πρώην αστυνομικός Ιωάννης Εικοσπεντάκης, ο οποίος κατηγορείται ότι τον Απρίλιο του 2017, έπνιξε την 6χρονη κόρη του, Στέλλα, μέσα στο σπίτι τους στην Αγία Βαρβάρα ισχυρίστηκε απολογούμενος ότι επρόκειτο για ατύχημα .

Ο κατηγορούμενος πάντως δεν κατάφερε να πείσει τον εισαγγελέα της έδρας, ότι ο πνιγμός της κόρης του ήταν «ατύχημα». Ο εισαγγελέας έπειτα από σειρά ερωτήσεων που του υπέβαλλε στον 62χρονο, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει, αναφώνησε «Κύριε κατηγορούμενε μας κοροϊδεύετε;».

«Δεν υπάρχει συγνώμη» ήταν η απάντηση της μητέρας της μικρής Στέλλας, Καλλιόπης Αλιφραγκή, η οποία ξέσπασε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο ακροατήριο.

Με δάκρυα στα μάτια και δείχνοντας μια φωτογραφία της κόρης της, η κυρία Αλιφραγκή απευθυνόμενη πρώτα στο δικαστήριο και μετά στον σύζυγο της είπε: «Θέλω να τιμωρηθεί παραδειγματικά δεν μπορεί ο ίδιος ο πατέρας να αφαιρεί τη ζωή του παιδιού του…Αυτό είναι το κοριτσάκι μου, κοιτάξτε το δεν έπρεπε να καταλήξει στα σκουπίδια». Στη συνέχεια, η ίδια γύρισε προς το εδώλιο όπου κάθεται ο σύζυγος της και παιδοκτόνος για να του πει: «Κοίταξε την δεν ήταν για τα σκουπίδια το παιδί μου, δεν της άξιζε…Παιδί μου, παιδί μου».

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε στο ακροατήριο και η κατάθεση του αστυνομικού, ο οποίος συμμετείχε στην εξιχνίαση του εγκλήματος, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια είπε: «Έχω δει δεκάδες πτώματα, η σκηνή που ανοίξαμε τον κάδο και έβγαλα μια σακούλα από την οποία μέσα είδα ένα `παιδί σαν να κοιμάται, εμένα έχει στιγματίσει…».