Η κλήση του Σοτζέι Μασούντ στην Εθνική του Ιράν για τα φιλικά με Τυνησία και Αλγερία αποτελεί τεράστια δικαίωση για τον άσο της ΑΕΚ. Που τέθηκε εκτός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του για λόγους μη αγωνιστικούς και κατάφερε κρατώντας χαμηλούς τόνους και κοιτάζοντας τη δουλειά του εντός γηπέδου να επιστρέψει.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Ιράν Κάρλος Κεϊρόζ δεν αμφισβήτησε ποτέ τις δυνατότητες του 33χρονου μέσου της ΑΕΚ. Τον οποίο υπολόγιζε ως βασικό γρανάζι του καλοδουλεμένου συνόλου του και φυσικά ως αρχηγό. Ωστόσο, οι θρησκευτικές και πολιτικές αντιλήψεις που επικρατούν στη χώρα της Μέσης Ανατολής «ανάγκασαν» τον Κεϊρόζ να αφήσει στο περιθώριο τον Μασούντ για ένα διάστημα περίπου επτά μηνών. Λόγω της έκτασης που είχε πάρει το θέμα της συμμετοχής του στο παιχνίδι του Πανιωνίου με την Μακάμπι Τελ Αβίβ από τον Ισραήλ. Χώρα που το Ιράν δεν αναγνωρίζει ως κράτος.

Ωστόσο η στιγμή της δικαίωσης ήρθε για τον Μασούντ, που θα αγωνιστεί ξανά με το εθνόσημο. Στοχεύοντας πλέον στην μονιμοποίησή του στην Εθνική, που θα του δώσει την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Μιας και αν αγωνιστεί με τη χώρα του στο προσεχές Μουντιάλ, θα γίνει ο πρώτος ιρανός ποδοσφαιριστής με συμμετοχή σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα.

Αυτός είναι ξεκάθαρα ο μεγάλος στόχος ενόψει καλοκαιριού για τον Μασούντ, όχι όμως και ο μοναδικός. Ο 33χρονος μέσος υπέγραψε τον χειμώνα «σπαστό» συμβόλαιο με την ΑΕΚ, που τον Ιούλιο ολοκληρώνεται. Με την Ενωση να διατηρεί οψιόν για την ανανέωσή του για έναν ακόμα χρόνο. Κάτι που ακόμα δείχνει πρόωρο να συζητηθεί και σίγουρα αποτελεί μία από τις εκκρεμότητες των Κιτρινόμαυρων ενόψει της νέας χρονιάς.

Η αλήθεια είναι πως οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του Μασούντ δεν έχουν ενθουσιάσει. Με τον ιρανό άσο να ψάχνει τα πατήματά του και τον ρόλο του στο γήπεδο. Ωστόσο, ο Μανόλο Χιμένεθ τον εμπιστεύεται απόλυτα και την ίδια στιγμή όλοι στα Σπάτα μιλούν με τα καλύτερα για τον επαγγελματισμό του. Στοιχεία που ίσως παίξουν τον ρόλο τους για να πάρει ο Μασούντ την μεγάλη ευκαιρία που αναζητά, συνεχίζοντας για άλλον έναν χρόνο σε μια ομάδα πρώτης γραμμής και πρωταθλητισμού, όπως η ΑΕΚ.

Ανεβαίνει ο Τσιγκρίνσκι

Η ΑΕΚ επέστρεψε χθες στις προπονήσεις μετά το διήμερο ρεπό που είχε δώσει στην ομάδα ο Μανόλο Χιμένεθ, με τον ισπανό τεχνικό να βλέπει τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι να ανεβάζει στροφές, μπαίνοντας στο κανονικό πρόγραμμα. Ο ουκρανός στόπερ ακολούθησε μέρος του προγράμματος της υπόλοιπης ομάδας και έδειξε πως μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του στη δράση. Αφού αναμένεται να είναι έτοιμος για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.