Ως κίνηση «φτηνού αντιπερισπασμού με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων και τη συγκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου», χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού την αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική για τη Novartis.

Υπογραμμίζει δε πως «ό,τι και αν μηχανευτεί η ΝΔ και ο πρόεδρος της κύριος Μητσοτάκης ένα είναι βέβαιο: Η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και να λογοδοτήσουν για την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει ότι «η ΝΔ υπό το βάρος των

καταιγιστικών αποκαλύψεων στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis το βάζει στα πόδια από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης αφού κατανοεί ότι η υπερασπιστική της γραμμή καταρρέει και ο κλοιός σφίγγει για όσους θέλει να προστατεύσει από τις συνέπειες του νόμου».

Σημειώνει ότι «η προαναγγελθείσα και προμελετημένη αποχώρηση της ΝΔ και όσων την ακολούθησαν είναι άλλη μια κίνηση φτηνού αντιπερισπασμού με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων και τη συγκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου».

Επιπλέον, υπογραμμίζει πως «η άτακτη και απροσχημάτιστη φυγή της ΝΔ από την συνταγματικά επιτασσόμενη διαδικασία της προκαταρκτικής επιτροπής έρχεται μετά την αποτυχία της να δημιουργήσει άσκοπη χρονοτριβή και καθυστερήσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια την διαλεύκανση της υπόθεσης».

Και καταλήγει:«Ό,τι και αν μηχανευτεί η ΝΔ και ο πρόεδρος της κύριος Μητσοτάκης ένα είναι βέβαιο: Η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και να λογοδοτήσουν για την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος».