Το πρωτάθλημα μπορεί να μπήκε προς το παρόν στον πάγο μετά τα γεγονότα της Τούμπας, όμως όλες οι ομάδες συνεχίζουν κανονικά το πρόγραμμα των προπονήσεών τους, διατηρώντας τον ρυθμό τους. Ενώ κάποιες εξ αυτών βάζουν στην πρώτη σειρά και ζητήματα που αφορούν τη χρονιά που έρχεται. Μεταξύ των οποίων είναι και η ΑΕΚ, στο ρόστερ της οποίας υπάρχουν μπόλικες εκκρεμότητες ενόψει της νέας σεζόν.

Αρκετοί παίκτες του βασικού κορμού της ΑΕΚ δεν έχουν προς το παρόν εξασφαλισμένη θέση στο σύνολο της καινούργιας χρονιάς, ενώ φυσικά υπάρχουν και κάποιοι που έχουν ήδη… χαιρετήσει. Οπως ο Γιάκομπ Γιόχανσον και ο Γιάννης Ανέστης, που δεν θα ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους με τους Κιτρινόμαυρους. Από εκείνους που εντάσσονται πάντως στην πρώτη κατηγορία, υπάρχουν δύο περιπτώσεις που αυτή τη στιγμή δείχνουν να «καίνε» περισσότερο. Και για διαφορετικούς λόγους αποτελούν προτεραιότητες για τον Δικέφαλο.

Οι δύο πλευρές

Ο λόγος για τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που αμφότεροι έχουν υπογράψει «σπαστό» συμβόλαιο με την ΑΕΚ, από το καλοκαίρι του 2016. Με την Ενωση να διατηρεί πάντως μια οψιόν προκειμένου να τους κρατήσει για άλλον έναν χρόνο. Κάτι που δύσκολα όμως θα τεθεί σε ισχύ, μιας και για τις δύο υποθέσεις η κουβέντα που έχει ήδη γίνει ή θα γίνει, θα αφορά μια νέα συμφωνία, διάρκειας τουλάχιστον δύο ετών.

Με την πλευρά του ουκρανού στόπερ η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών από τον Ιανουάριο. Μεταφέροντας μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», μια επίσημη και συγκεκριμένη πρόταση προς τον έμπειρο αμυντικό. Ο οποίος ωστόσο παρότι θέλει να παραμείνει στη χώρα μας (πρόσφατα αγόρασε το σπίτι όπου κατοικεί στη Γλυφάδα) δεν την αποδέχθηκε, κρίνοντάς την μη συμφέρουσα. Με το ζήτημα να μένει προς το παρόν εκεί.

Από την άλλη, με την πλευρά του έλληνα διεθνούς οι όποιες επαφές έχουν μείνει σε θεωρητικό επίπεδο. Η ΑΕΚ δεν έχει καταθέσει ακόμα επίσημη προσφορά στον Χριστοδουλόπουλο για την ανανέωση της συνεργασίας τους, με τον 31χρονο άσο να εξετάζει πλέον όλα τα δεδομένα για το μέλλον του. Οπως έχει τονίσει και ο ίδιος σε δηλώσεις του, προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει στον Δικέφαλο και να κλείσει εδώ την καριέρα του. Ομως για να συμβούν τα παραπάνω θα πρέπει πρώτα να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με την ΑΕΚ. Κάτι που προς το παρόν δεν έχει γίνει.

Καλό… Πάσχα

Η Ενωση σίγουρα θα κάνει την κίνησή της για να «δέσει» τον Χριστοδουλόπουλο, όμως φαίνεται πως οι εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση θα έρθουν μετά το Πάσχα. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και με τον Τσιγκρίνσκι, για τον οποίο πάντως τα δεδομένα δείχνουν κάπως πιο περίπλοκα, έπειτα από το ναυάγιο των αρχικών διαπραγματεύσεων.

Το βέβαιο είναι πάντως πως οι εν λόγω υποθέσεις φαντάζουν αυτή τη στιγμή ως τα μεγαλύτερα ερωτηματικά για την ΑΕΚ ενόψει της νέας χρονιάς. Και φαίνεται πως πρόθεση της Ενωσης είναι σύντομα, έτσι ή αλλιώς, να ξεκαθαρίσει το τοπίο, προκειμένου να βάλει σε μια σειρά και τις υπόλοιπες περιπτώσεις του ρόστερ που απασχολούν.