Διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες για ρήξη μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ο Πάνος Καμμένος ξεκαθαρίζοντας ότι «η συγκυβέρνηση αυτή τη στιγμή προχωρά με έντιμη δημόσια συμφωνία την οποία έχουμε κάνει και θα φτάσει μέχρι το τέλος».

Στο περιθώριο της δίκης του για τη δήλωση «λιντσάρετε τον Πάχτα» για την οποία αθωώθηκε, ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπάρχουν θέματα που έχουμε δημόσια ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να αλλάξουν τις θέσεις ούτε του ενός ούτε του άλλου κόμματος.

«Όπως τα εθνικά θέματα για το όνομα της Μακεδονία είναι ξεκάθαρη, η θέση των ΑΝΕΛ δεν δεχόμαστε καμία λύση που θα περιέχει τον όρο ‘’Μακεδονία’’. Oυτε Βόρεια, ούτε νότια ούτε δυτική Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική η Μακεδονία που περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής» είπε.

Eίναι η σειρά της FYROM των Σκοπίων, πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, να κάνει τις συνταγματικές αλλαγές, η Ελλάδα έχει κάνει βήματα. «Θέλουμε λύση χωρίς την παράδοση του όρου Μακεδονία» επανέλαβε.

Όπως είπε ακόμα, η προϋπόθεση για την αλλαγή του Συντάγματος είναι προϋπόθεση που έβαλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο κ. Κοτζιάς. Ας δούμε λοιπόν τι βήματα θα γίνουν από την άλλη πλευρά.

Στη θέση του περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών, στις οποίες αντιδρούν πολλά κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επέμεινε τη Δευτέρα ο Πάνος Καμμένος, στο περιθώριο της δίκης του για τη δήλωση «λιντσάρετε τον Πάχτα» για την οποία αθωώθηκε.

Επαναλαμβάνοντας τη λέξη «όμηροι», ο υπουργός Άμυνας, είπε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να πείσει ΕΕ και ΝΑΤΟ να πάρουν θέση για το θέμα, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα έχει ευρωπαϊκά σύνορα.

«Θα πρέπει να αντιληφθεί η ευρωπαϊκή ένωση ότι αυτοί οι δυο στρατιωτικοί ήταν εκείνοι που εκτελούσαν την απόφαση των υπουργών Άμυνας της ΕΕ και την απόφαση Κορυφής για την διαφυλάξω των ευρωπαϊκών συνόρων. Και βεβαίως είναι και Νατοϊκοί στρατιωτικοί και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποφεύγει να πάρει θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος

Όπως είπε, «αυτό που επιζητούμε είναι μια κοινή εθνική γραμμή έχουμε δυο παλικάρια τα οποία βρίσκονται κρατούμενοι σε φύλακες υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία και δυο παλικάρια που ανήκουν στον ελληνικό στρατό αλλά και παράλληλα εκείνη την ώρα που έκαναν την περιπολία τους έκαναν και την περιπολία διαφυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Αθώος για «το λιντσάρετε τον Πάχτα»

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος κατηγορείτο για «διέγερση σε διάπραξη αδικήματος», πράξη που συνδεόταν με τοποθέτηση που έκανε τον Σεπτέμβριο του 2013, στο περιθώριο ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, όπου συνομιλώντας με κατοίκους της Χαλκιδικής και αναφερόμενος στον τότε δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, φέρεται να τους προέτρεψε να τον «λιντσάρουν».

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, κάνοντας πράξη την πάγια θέση μου για τη Δικαιοσύνη που πρέπει να απονέμεται στους πολίτες αλλά και στους πολιτικούς με τον ίδιο τρόπο, παραιτούμενος της ασυλίας που μου παρέχει το Σύνταγμα και αιτούμενος προς τους συναδέλφους μου βουλευτές την άρση της ασυλίας μου, που πιστεύω ότι πλέον θα πρέπει να καταργηθεί για όλους τους πολιτικούς και βουλευτές, αλλά και υπουργούς, με την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών», τόνισε ο κ. Καμμένος.