Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεξελέγη θριαμβευτικά για μία τέταρτη προεδρική θητεία με το 73,9% των ψήφων, σύμφωνα με τα exit polls του κρατικού ινστιτούτου VTsIOM.

Στη δεύτερη θέση, ο υποψήφιος του Κομμουνισιτκού Κόμματος Πάβελ Γκρουντίνιν εξασφαλίζοντας το 11,2%, μπροστά από τον υπερεθνικιστή Βλαντίμρ Ζιρινόφκσι (6,7%) και την προσκείμενη στη φιλελεύθερη αντιπολίτευση δημοσιογράφο Ξένια Σαμπτσάκ (2,5%) , έπειτα από μία άτονη εκλογική διαδικασία που διασφαλίζει ότι ο Πούτιν θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2024.

«Η Ρωσία έχει μεγάλο μέλλον μπροστά της»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Μόσχα, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την υποστήριξή τους και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει μεγάλο μέλλον μπροστά της υπό την προϋπόθεση ότι ο λαός της θα παραμείνει ενωμένος.

Μιλώντας από εξέδρα δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά σ’ ενθουσιασμένο πλήθος, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση όσων έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Αναφερόμενος στην κρίση των σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι οι κατηγορίες κατά της Ρωσίας συνιστούν «ανοησίες».

Η Ρωσία δεν διαθέτει τέτοια όπλα και εάν η επίθεση είχε γίνει με τέτοιο νευροτοξικό παράγοντα θα είχαν πεθάνει πολλοί άνθρωποι, τόνισε ο ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με τις βρετανικές αρχές.