Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων πρόκειται να είναι αυτή που διανύουμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τα όσα έχουν γίνει στα παιχνίδια ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Για τις εικόνες ντροπής στα δύο συγκεκριμένα ματς, που δυσφήμησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο, έχουν ειπωθεί πολλά. Και τι δεν έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στην Τούμπα. Ο τραυματισμός του προπονητή του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρσία από ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής που πέταξε οπαδός του ΠΑΟΚ και η ματαίωση του αγώνα. Η αρχική τιμωρία του Δικεφάλου του Βορρά με αφαίρεση τριών βαθμών κι εν συνεχεία η απόφαση της επιτροπής εφέσεων να επιστρέψει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ηταν μια νομική ακροβασία που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Το ματς ΠΑΟΚ – ΑΕΚ έγινε με κόσμο και στο φινάλε του όλος ο πλανήτης σοκαρίστηκε από την εισβολή του οπλοφορούντος Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Το ματς διακόπηκε και τώρα όλοι περιμένουν τις αποφάσεις.

Η προσφυγή

Θα πρέπει να σημειωθεί λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της απόφασης της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, με τους Ερυθρολεύκους να ζητούν την αφαίρεση των τριών βαθμών από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αυτή ήταν άλλωστε η αρχική απόφαση που είχε βγάλει η Μαρία Σκολαρίκη, αλλά η επιτροπή εφέσεων αποφάσισε με «ετσιθελικό» τρόπο να τρελάνει την Ελλάδα στη μία μετά τα μεσάνυχτα Σαββάτου. Γίνεται βέβαια εύκολα αντιληπτό ότι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η απόφαση για την έφεση που έχουν ασκήσει οι Ερυθρόλευκοι κατά της αφαίρεσης τριών βαθμών από την ομάδα του Πειραιά για τα όσα έγιναν μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες μάλιστα είναι αισιόδοξοι πως θα δικαιωθούν και ότι δεν πρόκειται να αφαιρεθούν βαθμοί από τους πρωταθλητές.

Το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόφαση για τα όσα σοκαριστικά έγιναν στο ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, με την εισβολή του οπλοφορούντος Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο. Ως γνωστόν, το ματς διακόπηκε και την περασμένη Παρασκευή εκδικάστηκε η υπόθεση, παρότι ο ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή. Η διαδικασία διήρκεσε πέντε ώρες και η απόφαση αναμένεται την Τετάρτη. Το κατηγορητήριο είναι κόλαφος για τον ΠΑΟΚ και η ομάδα της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει άμεσα με αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και δύο βαθμών από την επόμενη σεζόν. Τα πράγματα όμως είναι πολύ δύσκολα για τον Δικέφαλο του Βορρά και λόγω της δίωξης που έχει ασκήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει κι άλλη τιμωρία που προβλέπει από πρόστιμο, αφαίρεση βαθμών, ακόμα και υποβιβασμό. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Λούμπος Μίχελ (έχει ασκηθεί δίωξη και εναντίον τους), κινδυνεύουν με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρία έως πέντε χρόνια. Ολοι πλέον περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα.