Η ΑΕΚ έχει να διαχειριστεί ενόψει καλοκαιριού αρκετές εκκρεμότητες του τωρινού ρόστερ, καθώς παίκτες όπως ο Τσιγκρίνσκι, ο Χριστοδουλόπουλος και ο Σιμόες, αναμένεται σύντομα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με την διοίκηση, συζητώντας για ένα νέο συμβόλαιο. Χωρίς να είναι όμως οι μοναδικοί.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί πριν το τέλος της φετινής χρονιάς και με τον Παναγιώτη Κονέ. Ο Έλληνας άσος αποκτήθηκε το καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού από την Ουντινέζε, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019. Αν και έχασε ένα σημαντικό μέρος της σεζόν μέχρι να βρει τον ρυθμό του, ο Κονέ κατάφερε να εξελιχθεί σε σημαντικό γρανάζι της κιτρινόμαυρης μηχανής, κερδίζοντας φανέλα βασικού. Και κάνοντας καλύτερα από κάθε άλλον τη δουλειά που είχε ανάγκη η ΑΕΚ, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Γιόχανσον.

Στην Ένωση είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνεισφορά του Κονέ στο φετινό σύνολο, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε ότι έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του. Καθώς πρόκειται για έναν παίκτη με εμπειρίες, συμμετοχή σε Μουντιάλ και υπόδειγμα επαγγελματία. Στοιχεία που όπως φαίνεται οδηγούν στο να γίνει η κίνηση που απαιτείται, ώστε ο Κονέ να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια στην ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες από to10.gr να προχωρήσει μέσα στο προσεχές διάστημα και το θέμα του Κονέ, κάνοντας πιθανότατα μια πρώτη κουβέντα με την Ουντινέζε. Μιας και με την πλευρά του παίκτη έχει ήδη γίνει η πρώτη –διερευνητική- συζήτηση για την επόμενη μέρα. Που βρίσκει και τον Κονέ στην ίδια κατεύθυνση.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως το ζήτημα του Κονέ θα είναι μεταξύ αυτών που θα απασχολήσουν τους ανθρώπους της ΑΕΚ στο διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της σεζόν, με την Ένωση να ξεκινά έναν κύκλο επαφών με την Ουντινέζε αλλά και τον έμπειρο άσο, προκειμένου να αποκτήσει το 100% των δικαιωμάτων του. Είτε καταβάλλοντας ένα ποσό στην ιταλική ομάδα είτε αποκτώντας τον Κονέ ως ελεύθερο, εφόσον υπάρχει το περιθώριο να λυθεί το συμβόλαιό του με την Ουντινέζε, έναν χρόνο πριν εκπνεύσει.