Τα δημοσιεύματα που αμφισβητούν την αξιοπιστία του κινέζου ιδιοκτήτη της Μίλαν Λι Γιόνγκχονγκ πληθαίνουν και ο ιταλικός Τύπος αναδεικνύει νέα σενάρια ενδιαφέροντος για το πλειοψηφικό πακέτο των Ροσονέρι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ουζμπεκιστάν!

Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», ο πρωταγωνιστής της πρώτης ιστορίας είναι ο Σαέντ αλ Φαλασί, μέλος μιας βασιλικής οικογένειας στα ΗΑΕ και ιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, από εμπόριο μέχρι κατασκευές. Ο Αλ Φαλασί θα μπορούσε να κάνει μια προσφορά για να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της Μίλαν από τη στιγμή που ο Λι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την εξόφληση δανείου που είχε πάρει για να αγοράσει την ιταλική ομάδα. Τα οικονομικά στοιχεία μιας ενδεχόμενης συμφωνίας παραμένουν άγνωστα, ωστόσο η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι θα μπορεί να έχουν σχέση με την αδυναμία αποπληρωμής του δανείου.

Ο έτερος μνηστήρας

Φαίνεται πως ο Αλ Φαλασί δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος. Σύμφωνα με την «Repubblica», η Μίλαν είναι ομάδα που ενδιαφέρει έντονα ξένους επενδυτές και ένας ακόμα που μπορεί να εμπλέκεται σε μια τέτοια υπόθεση είναι ο ουζμπέκος μεγιστάνας Αλιστερ Ουσμάνοφ, ο οποίος κατέχει ήδη το 30% των μετοχών της Αρσεναλ. Μάλιστα, τον περασμένο Μάιο, οι «Financial Times» αποκάλυψαν πως είχε καταθέσει πρόταση 1,3 δισ. δολαρίων για να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο από τον Σταμ Κρόενκε που είχε το 67%. Η απάντηση ήταν αρνητική.

Από την πλευρά της ιδιοκτησίας της Μίλαν δεν υπάρχει ούτε διάψευση, αλλά ούτε και επιβεβαίωση. Η ουσία είναι ότι το βασικό μέλημα του Λι Γιόγκχονγκ είναι να βρει λύση σε ό,τι αφορά την αναχρηματοδότηση του χρέους (303 εκατ. ευρώ) το οποίο θα πρέπει να αποπληρωθεί έως τον Οκτώβριο. Ενα ακόμα ζήτημα αφορά το Financial Fair Play και τα γενικότερα οικονομικά της Μίλαν και γι’ αυτό έχει προγραμματιστεί ραντεβού του διευθύνοντος συμβούλου Μάρκο Φασόνε με αξιωματούχους της UEFA στις 20/4. Οι Ροσονέρι γνωρίζουν πως αν δεν βρεθεί λύση παραμονεύει ο αποκλεισμός τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.