Τα θλιβερά γεγονότα που έγιναν την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα παραμένουν στο προσκήνιο και τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, καθώς οι εικόνες που παρακολούθησε όλος ο κόσμος ήταν σοκαριστικές. Ο ΠΑΟΚ έχει κληθεί σε απολογία από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας σήμερα το πρωί (10:30) για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Θυμίζουμε πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι σε πολύ δύσκολη θέση με βάση το κατηγορητήριο καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά θεωρείται υπαίτιος για την διακοπή του αγώνα με την Ενωση. Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, αφαίρεση δύο βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και το ματς θα κατακυρωθεί υπέρ της ΑΕΚ με 3-0.

Βέβαια θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου έχει ασκήσει δίωξη εναντίον του Δικεφάλου του Βορρά, του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη αλλά και του Λιούμπος Μίχελ. Με βάση την δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα προβλέπονται ποινές τιμωρίας έδρας, αφαίρεσης βαθμών ακόμα και υποβιβασμού. Βαρύτατες είναι και οι ποινές που προβλέπονται για τον Ιβάν Σαββίδη και τον Λιούμπος Μίχελ, καθώς κινδυνεύουν με πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο από τρία ως πέντε χρόνια.

Σε απολογία έχει κληθεί και η ΑΕΚ λόγω της ένστασης που έχει καταθέσει ο ΠΑΟΚ και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι όλοι περιμένουν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας έχει καλέσει και τον διαιτητή του αγώνα Γιώργο Κομίνη για να καταθέσει, ωστόσο ο ρέφερι του ματς ενημέρωσε με επιστολή του πως δεν πρόκειται να παραβρεθεί λόγω προσωπικών θεμάτων. Ο Κομίνης υποστηρίζει μάλιστα στην επιστολή του πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει για κατάθεση καθώς τα όσα έχει δει τα έχει καταγράψει στο φύλλο αγώνα. Επομένως το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας θα λάβει υπόψιν του το φύλλο αγώνα.