Χωρίς ελληνική συμμετοχή, για πρώτη φορά από το 2005, θα διεξαχθεί το φετινό final-4 της Euroleague γυναικών στο πόλο. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 11-10 από την κάτοχο του τίτλου Κίνεφ Κίρισι, στον αγώνα ρεβάνς της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, και αποκλείστηκε, αφού το πρώτο ματς στη Ρωσία είχε λήξει ισόπαλο 10-10. Η Προκοφίεβα πέτυχε το νικητήριο γκολ, εννέα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ενώ η πρωταθλήτρια Ελλάδας θα διεκδικήσει στις 13-14 Απριλίου το LEN Trophy, στο αντίστοιχο φάιναλ-φορ.

Ολα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο, όταν Ελευθερία Πλευρίτου και Αβραμίδου σκόραραν από την περιφέρεια και έβαλαν μπροστά τον Ολυμπιακό, αλλά η Σιμάνοβιτς “απάντησε” και τις δύο φορές σε ισάριθμες επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω και η Ρίζκοβα “χτύπησε” στην κόντρα για το 9-10, 1΄44΄΄ πριν τη λήξη. Η Ασημάκη από κοντά ισοφάρισε στα 56΄΄, όμως στη συνέχεια η Κίνεφ κέρδισε αποβολή και οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το γκολ: η μπάλα κατέληξε στην Εκατερίνα Προκοφίεβα που πέτυχε στα 9΄΄ το γκολ που έστειλε την ομάδα της να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης και άφησε τον Ολυμπιακό, για πρώτη φορά από το 2014, εκτός τετράδας της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στην τρίτη περίοδο 7-5, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει αυτή τη διαφορά. Σομπόλεβα και Ιβάνοβα ισοφάρισαν σε 7-7. Η φάση του γκολ της Ιβάνοβα ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Ολυμπιακού, καθώς φάνηκε η μπάλα να μην περνάει τη νοητή γραμμή τέρματος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Εγκενς 4, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Εμολο 2, Βασ. Πλευρίτου, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ (Αλεξάντρ Καμπάνοφ): Καρνάουχ, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 3, Σιμάνοβιτς 2, Ντιατσένκο, Κρίμερ 1, Χαμζάεβα, Κιρίλτσεβα, Ιακούσεβα, Σομπόλεβα 2, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα 2, Σμίκοβα