Επιδείνωση του καιρού προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Κυριακή 18 Ματρίου μέχρι το απόγευμα και ξανά τη νύχτα το Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησο και κατά διαστήματα την Ήπειρο. Από τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ πιθανόν μέχρι τις απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, ενώ από την Τρίτη 20 Μαρτίου αναμένεται βαθμιαία εξασθένιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σημειώνεται πως στα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας του Σαββατοκύριακου, συμπεριλαμβάνονται οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη που πιθανόν το Σάββατο να φτάσουν στο Ιόνιο τα 9 Μποφόρ και την Κυριακή μέχρι το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο.

Τέλος σημειώνεται πως ευνοείται η μεταφορά σημαντικής ποσότητας αφρικανικής σκόνης κατά διαστήματα το Σάββατο σε όλη τη χώρα και την Κυριακή κυρίως στα ανατολικά και τα νότια της χώρας.