Διπλό καρφί για τελικούς (Τσάλεντζ Καπ) από τo βόλεϊ του Ολυμπιακού μετά τις μεγάλες νίκες επί των ρωσικών ομάδων Σουργκούτ (3-0 εκτός έδρας οι άνδρες) και Κρασνοντάρ (3-2 εντός έδρας με επική ανατροπή τα κορίτσια).

Ηταν μια θρυλική βραδιά που αν ολοκληρωθεί ευνοϊκά την ερχόμενη Τετάρτη σε Κρασνοντάρ και Ρέντη στους επαναληπτικούς θα πρόκειται περί διπλού έπους.

Στη μακρινή και παγωμένη Σιβηρία οι παίκτες του Φερνάντο Μουνιόθ άγγιξαν το τέλειο (63% αποτελεσματικότητα στην επίθεση!) στο ξεκάθαρο 3-0 επί του κακού τους δαίμονα, την ομάδα που τους είχε αποκλείσει πέρυσι και πρόπερσι στην ίδια διοργάνωση. Οι Ρώσοι θέλουν τώρα 4 σετ στην Αθήνα (νίκη με 3-0 ή 3-1 και να πάρουν και το χρυσό σετ) την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός χρειάζεται δύο.

«Παίξαμε με μεγάλη συγκέντρωση και ήμασταν πολύ καλοί στο σερβίς και στην επίθεση με προσοχή στο τακτικό κομμάτι. Εχουμε μπροστά μας μια ιστορική ευκαιρία να βρεθούμε ξανά σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από χρόνια, γι’ αυτό χρειαζόμαστε στις 21 Μαρτίου τους φιλάθλους μας να γεμίσουν τον Ρέντη» τόνισε ο ισπανός τεχνικός. Κορυφαίοι οι Οϊβάνεν 13 (12/22 επ., 1 μπλοκ), Πετρέας 8 (6/7 επ., 2 μπλοκ) και Αλεξίεφ 14 (13/21 επ., 1 άσο, 52% υπ.-36% άριστες).

Υπέρβαση

Η γυναικεία ομάδα των Ερυθρολεύκων στου Ρέντη έκανε άλλη μια υπέρβαση γυρίζοντας ένα σχεδόν χαμένο παιχνίδι (από 1-2 σετ και 5-14) φτάνοντας σε τεράστια νίκη με 3-2, με σούπερ Χίπε (29π. με 24/45 επ., 4 άσους, 1 μπλοκ) και τη Λαμπρούση να κάνει το ματς της ζωής της.