Θυμίζοντας λίγο την τρομερή ομάδα του 1968 που κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων με τρομερές ανατροπές, η ΑΕΚ συγκλόνισε και πάλι παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ, κρατώντας ζωντανό το όνειρο του φάιναλ φορ.

Με εκπληκτικό τρίποντο του Πάντερ στα 2,8» πριν από το φινάλε πήρε τεράστια νίκη-πρόκριση στην Τσεχία επί της Νίμπουρκ, ακριβώς με τους 11 πόντους που χρειαζόταν (93-82) για να καλύψει την ήττα της με 10 στην Αθήνα. Για να φτάσει όμως στα μεγάλα τρίποντα του Βασιλόπουλου και του Πάντερ στο τέλος, την ομάδα κράτησε ο εκπληκτικός Μάνι Χάρις που σημείωσε 36 πόντους! Από 11 οι Λαρεντζάκης και Σάκοτα και 8 σημείωσε ο τραυματίας Χάντερ. Επόμενος αντίπαλος η Στρασμπούρ.

n Πικρή ήττα για τον ΠΑΟΚ (79-67) στη Σμύρνη από την Καρσίγιακα και τέλος στην ευρωπαϊκή του πορεία. Ο Δικέφαλος «πέταξε» τη χρυσή ευκαιρία στο πρώτο παιχνίδι, όταν προηγήθηκε με 19 πόντους στο 37′ αλλά νίκησε μόλις με 6. Οι Τούρκοι ξέφυγαν χθες με 66-50 (33′) και παρά την υπερπροσπάθεια του ΠΑΟΚ στο τέλος το τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση βρήκε σίδερο…

n Χωρίς τον Παπανικολάου ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21.00 – Novasports 2) στο ΣΕΦ την Μπαρτσελόνα σε ένα σημαντικό παιχνίδι για την Ευρωλίγκα.