Τα ριμπάουντ είναι σύμφωνα με τον Τσάβι Πασκουάλ, το «κλειδί» για το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Μάλαγα, στο κρίσιμο ματς της Παρασκευής για την Euroleague.

«Πρέπει να ελέγξουμε το ριμπάουντ. Πρέπει να συμμετέχουν όλοι στα ριμπάουντ. Και ψηλοί και κοντοί, πρέπει να είναι εκεί, για να πάρουμε τη μπάλα και να φύγουμε στον αιφνιδιασμό. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα στο πέντε εναντίον πέντε και το ξανά τονίζω ότι πρέπει να προσέξουμε το ριμπάουντ. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας όσον αφορά τα επιθετικά ριμπάουντ στην Euroleague», είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Αναφορικά με τα πολλά εκτός έδρας… στραβοπατήματα του εφετινού Παναθηναϊκού, είπε πως «ξέρουμε ότι έχουμε μόνο τρεις νίκες έξω από το ΟΑΚΑ. Δεν είμαστε καλοί σε αυτόν τον τομέα. Αν νικήσουμε τα επόμενα τρία ματς εκτός έδρας, τότε θα μιλάμε για έξι νίκες και κανένας δεν θα έχει να μας πει τίποτα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και η αρχή πρέπει να γίνει στην Μάλαγα».

Από την πλευρά του ο Κέι Σι Ρίβερς ειπε: «Aυτό που πρέπει να κάνουμε είναι μπαίνουμε στα εκτός έδρας όπως και στα εντός. Με ενέργεια, διάθεση και επιθετικότητα. Καθώς όταν μπαίνουμε στα εκτός έδρας ματς λάθος οι άλλες ομάδες είναι μπροστά και είμαστε αναγκασμένοι να κυνηγάμε. Απέναντι στην Μάλαγα πρέπει να παίξουμε έξυπνα για να εκμεταλλευτούμε την αθλητικότητα μας. Ο Παναθηναϊκός προπονείται πολύ σκληρά. Πέφτει ξύλο μεταξύ μας. Είναι θέμα σερί. Πήραμε πολλά εντός έδρας ματς και σταμάτησε το σερί μας. Πρέπει να το κάνουμε και εμείς στα εκτός έδρας ματς».