Εκ νέου επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή το ζήτηματων δύο Ελλήνων αξιωματικών, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη καλώντας την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ποια ειναι η θέση της στο συγκεκριμένο θέμα.

«15 ημέρες μετά το σύνηθες, κατά τον πρωθυπουργό, επεισόδιο θέλω να ρωτήσω ποιος εκφράζει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο κ. Καμμένος συνώνυμος του «εξαφανισμένος» που αποκαλεί «ομήρους» τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ή ο κ. Κουβέλης που αποκαλεί «υπερτροφικό» τον λόγο του προϊσταμένου του;», σημείωσε η κα Σπυράκη καλώντας την κυβέρνηση να απανατήσει και ποιες πρωτοβουλίες έλαβε για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών.

Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενας Στόλτενμπεργκ, απάντησε ότι ο πρόεδρος ΝΔ βρίσκεται σε ΗΠΑ και θέτει μετ’ επιτάσεως το θέμα της επιστροφής των Ελλήνων στρατιωτικών, και επανέλαβε την ερώτησή: «Εμείς ρωτάμε την κυβέρνηση ποιος την εκφράζει ο υπουργός ή ο αναπληρωτής του και ποιες ενέργειες έχει κάνει για να επιστρέψουν;».

Η δικαιοσύνη αποφασίζει για τους «8»

Σε ερώτηση για το τουρκικό βίντεο με τους οκτώ Τούρκους που προετοιμάζονται για το πραξικόπημα σε στρατόπεδο, η κ. Σπυράκη απάντησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών είναι βασικό συστατικό του πολιτεύματος. Η αρμοδιότητα για τους οκτώ βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Για κονδύλια που απελευθέρωσε πρόσφατα η ΕΕ προς την Τουρκία, η κ. Σπυράκη είπε ότι αυτό αφορά το θέμα των προσφύγων και είναι μέρος της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Σειρά ζητημάτων στην προανακριτική για τη Novartis

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ σκέπτεται να αποχωρήσει από την Προανακριτική για τη Novartis η κ. Σπυράκη είπε ότι έχουν προκύψει μία σειρά ζητήματα. Πραγματικά με τη συμπεριφορά της κυβερνητικής πλειοψηφίας φαίνεται ότι οι βουλευτές κάλυψαν την απόσταση από τη συκοφαντία στη γελοιότητα. Αρκεί να δούμε τη σύγκριση των μαρτυριών, οι ίδιοι ψευδομάρτυρες που κατέθεσαν ότι πήγαιναν τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου οι ίδιοι κατέθεσαν ότι υπάρχουν έγγραφα ότι ζητούσαν συνάντηση το 2014. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

Σε ερώτηση για τον κ. Στουρνάρα απάντησε ότι ο κ. Στουρνάρας εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα πριν καταλάβει δημόσιες θέσεις, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συμβαίνει.

Σε ερώτηση για «την επίθεση του υιού Σαββίδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη», αφού είπε ότι είναι ιδιώτης, ανέφερε: «Η ΝΔ εργάζεται για να επανέλθει η νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο» και πρόσθεσε ότι κανείς δεν εμπόδισε την κυβέρνηση να ελέγξει τον χώρο τα προηγούμενα χρόνια και να εφαρμόσει το νόμο. Αντίθετα προχώρησε στον εναγκαλισμό της με μία νέα γενιά ολιγαρχών και τους χρησιμοποίησε είτε για να ελέγχει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είτε ποδοσφαιρικές ομάδες. Σημείωσε ακόμη ότι οι ενέργειές της προκάλεσαν την καταστροφική συζήτηση γύρω από το grexit που είναι πράγματι επικίνδυνη. Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τον υπάρχοντα νόμο, είπε η κ. Σπυράκη και αναρωτήθηκε: Ποιος της κράτησε το χέρι σφιχτά και δεν προχώρησε στην εξυγίανση;