Η έμπνευση του Βιτσέντζο Μοντέλα να χρησιμοποιήσει τον Γιοσίμ Μπεν Γεντέρ στη θέση του κουρασμένου Μουριέλ, έστειλε τη Σεβίλλη στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 27χρονος Γάλλος πάτησε το χορτάρι στο 72′ και στα επόμενα έξι λεπτά είχε πετύχει δύο γκολ «υπογράφοντας», το 2-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Σεβίλλη μπήκε στο Ολντ Τράφορντ γνωρίζοντας ότι δεν είχε νικήσει ποτέ επί αγγλικού εδάφους και με το 0-0 του πρώτου αγώνα έπρεπε να σκοράρει.

Αυτή τη φορά ο Ζοζέ Μουρίνιο απέτυχε στο πλάνο του. Η Γιουνάιτεντ «έπαιξε με τη φωτιά» και κάηκε, καθώς για άλλη μία φορά φάνηκε να ξεχνάει την επίθεση. Η Σεβίλλη κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, αναζήτησε τις ευκαιρίες και τα κατάφερε φτάνοντας έπειτα από 60 χρόνια για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μία ομάδα που κυριαρχούσε τα τελευταία χρόνια στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Μπεν Γεντέρ έγινε ο ήρωας στην Ανδαλουσία σκοράροντας στο 74′ και στο 78′ για το 2-0. Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε με τον Λουκάκου στο 84′, αλλά η πρόκριση είχε χαθεί. Θαύματα στο ποδόσφαιρο δεν γίνονται κάθε ημέρα. Και στο Ολντ Τράφορντ, στο τέλος του ματς, μαζί με τις χαρούμενες φωνές των οπαδών της Σεβίλλης, ακούστηκαν και οι αποδοκιμασίες των φίλων της Γιουνάτεντ.

Στις 8 η Ρόμα

Στο Ολίμπικο η Σαχτάρ έχοντας νικήσει 2-1 στο πρώτο ματς ήταν καλύτερη από τη Ρόμα στο α’ μέρος, ωστόσο το γκολ του Εντιν Τζέκο (52′) άλλαξε τις ισορροπίες. Η Ρόμα ελέγχοντας το παιχνίδι στο β’ μέρος κράτησε το πολύτιμο 1-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης ύστερα από μία δεκαετία. Ο Τζέκο ήταν έτοιμος να φύγει από τη Ρώμη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όμως χτες υποστήριξε ότι ο ίδιος ήθελε να μείνει: «Αξιζε που έμεινα μόνο και μόνο για μια βραδιά σαν κι αυτή. Θέλαμε να πετύχει η ομάδα αυτό που έψαχνε δέκα χρόνια» είπε ο βόσνιος επιθετικός.

Η φάση των 16 ολοκληρώνεται απόψε και η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Τσέλσι στη ρεβάνς του 1-1 στο Στάμφορντ Μπριζ. Ο Ινιέστα αναμένεται να είναι στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε και ο προπονητής της Τσέλσι Αντόνιο Κόντε έσπευσε να τον συγκρίνει με τον Αντρέα Πίρλο.

«Είχαμε ένα σπουδαίο ματς στην έδρα μας. Ομως ξέρουμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με σπουδαίους ποδοσφαιριστές, την οποία θεωρώ ως την καλύτερη στον κόσμο» είπε ο Κόντε. Το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ινιέστα επιβεβαίωσε και ο Βαλβέρδε.

Στο άλλο αποψινό ματς, η Μπεσίκτας υποδέχεται την Μπάγερν, η οποία στο πρώτο ματς στο Μόναχο είχε νικήσει 5-0.