Αδεια οπλοφορίας στις 8 Ιανουαρίου 2018, που δόθηκε ωστόσο με αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα (στις 17 Αυγούστου 2017), είχε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, που εισέβαλε την Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας στη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και μάλιστα φέροντας όπλο.

Αυτό προκύπτει ύστερα από αναδίφηση αρχείων της ΕΛ.ΑΣ. σε σχέση με την υπόθεση που απασχολεί τις διωκτικές, δικαστικές και αθλητικές Αρχές. Με κύριο ερώτημα το γιατί δόθηκε στον Σαββίδη άδεια οπλοφορίας περίπου πέντε μήνες μετά την άρνηση του δικαστικού λειτουργού. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι «για ποσοστό 60-70% των αδειών οπλοφορίας που εκδίδονται από την ΕΛ.ΑΣ. –με βάση τον νόμο 2168/93 –δεν υπάρχει συγκατάθεση των δικαστικών λειτουργών. Η εισήγηση των αρμόδιων εισαγγελέων δεν έχει, βάσει νόμου, δεσμευτικό χαρακτήρα για την Αστυνομία που εξετάζει και άλλα πρακτικά ζητήματα, όπως και άλλα δεδομένα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρνητική εισήγηση του δικαστικού λειτουργού είχε υπάρξει γιατί ο Σαββίδης είχε ισχυρή φρούρηση από οπλοφορούντες, αστυνομικούς και ιδιώτες. Και έτσι η κατοχή όπλου και από τον ίδιο ήταν περιττή.

Σύμφωνα με αναφορές υψηλόβαθμων αξιωματικών, «στην απόφαση των αστυνομικών Αρχών συνεκτιμώνται μερικές φορές οι κίνδυνοι που μπορεί να διατρέχουν πολιτικοί, ισχυροί επιχειρηματίες και άλλοι όταν κινούνται χωρίς την παρουσία φρουρών ή όταν μπορεί να δέχονται συγκεκριμένες απειλές».

Την ίδια ώρα εντυπωσιάζουν οι ισχυρισμοί αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν προχώρησαν στην σύλληψη του Σαββίδη αφενός γιατί στην πρώτη φάση της εισβολής του στον αγωνιστικό χώρο φορούσε το μπουφάν του και οι αστυνομικοί δεν παρατήρησαν το όπλο που έφερε κάτω από το συγκεκριμένο ρούχο του. Καθώς και ότι όταν έβγαλε το μπουφάν και φάνηκε το όπλο, προσμετρήθηκαν οι τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να υπήρχαν από τους φανατικούς οπαδούς αν οι αστυνομικοί προχωρούσαν στη σύλληψή του».

Η ΠΟΑΣΥ. Μια άποψη που δεν υιοθετούν οι συνδικαλιστές. Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ανέφερε πως «χθες Κυριακή όλη η Ελλάδα έμεινε άφωνη όταν στον ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, είδε να εισβάλλουν «φίλαθλοι» στον αγωνιστικό χώρο, παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο, ο οποίος σε κοινή θέα ήταν ζωσμένος με όπλο, που δυστυχώς δεν προκάλεσε την άμεση και χωρίς δεύτερη σκέψη σύλληψή του από τους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, που ήταν επιφορτισμένη με την τήρηση της τάξης. Δύο αμείλικτα ερωτήματα γεννιούνται για το πρωτόγνωρο αυτό περιστατικό, τα οποία πρέπει άμεσα να απαντηθούν: α) Για ποιονλόγο δεν συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Υπήρξε ολιγωρία ή απολαμβάνει προνομιακή προστασία; β) Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα αναζητήσουν ευθύνες; Θα καταλογιστούν; Η θα περιμένουν όλοι να ξεχαστεί το γεγονός;».