Η ώρα του εισαγγελέα για τα πρωτοφανή γεγονότα που έγιναν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας με πρωταγωνιστή τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη έφτασε , Μετά την άκαρπη παρέλευση του Αυτοφώρου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με καθυστέρηση 48 ωρών.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στην εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάτσου, η οποία είναι αρμόδια για θέματα αθλητικής βίας. Στο μικροσκόπιο μάλιστα της εισαγγελικής λειτουργού θα τεθούν όλα όσα έλαβαν χώρα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και πράξεις ή παραλείψεις αρμόδιων οργάνων για την τήρηση και την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε περίπτωση τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργός, λόγω της αρμοδιότητάς της, πριν από την έναρξη του επίμαχου αγώνα είχε καταστήσει σαφές στα αρμόδια αστυνομικά όργανα πως σε περίπτωση που εντοπίσουν οποιοδήποτε αυτόφωρο αδίκημα να παρέμβουν σύμφωνα με τον νόμο.

Η πρώτη γενική εισαγγελική εντολή, που ήταν και… καμπανάκι για τις Αρχές, φέρεται να δόθηκε λίγο μετά τις 7 το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Το ίδιο βράδυ –και συγκεκριμένα στις 10.40 μ.μ. –η ίδια εισαγγελική λειτουργός, μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη, ενεργοποίησε και πάλι τον μηχανισμό της αυτόφωρης διαδικασίας για τα πρόσωπα που φέρεται ότι ήταν πλέον υπεύθυνα για την παραβίαση συγκεκριμένων κανόνων του αθλητικού νόμου.

Ωστόσο, η εντολή της, όπως απέδειξε η ιστορία, έμεινε και πάλι μόνο στα χαρτιά. Για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με την παραγγελία του Λάμπρου Τσόγκα, η συνάδελφός του αυτοπροσώπως θα διενεργήσει την έρευνα, η οποία στρέφεται προς κάθε κατεύθυνση και αφορά πράξεις ή παραλείψεις συγκεκριμένων ατόμων.

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ. Η εισαγγελέας, λόγω και του κατεπείγοντος της παραγγελίας, ήδη ξεκίνησε να σχηματίζει δικογραφία μελετώντας όλο το υλικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας, ενώ αναμένεται η εξέταση μαρτύρων που η ίδια κρίνει ότι είναι αναγκαίοι γα τη διερεύνηση της υπόθεσης, προκειμένου να διαπιστώσει αν, ποια και πόσα πρόσωπα έχουν υποπέσει στην τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων.