Αποκαθηλώθηκε λόγω διαμαρτυριών πριν ολοκληρώσει την παρουσία του ως εσταυρωμένος, το φυσικού μεγέθους μοντέλο Smormtrooper από την ταινία του 1977 «Ο Πόλεμος των Αστρων».

Ο «εσταυρωμένος», με την υπογραφή του εικαστικού Ράιαν Κάλαχαν, γνωστού και ως RYCA, παρουσιαζόταν μέχρι το απόγευμα της Τρίτης στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στο Σίτι του Λονδίνου, όπου φιλοξενείται η τρίτη έκδοση της έκθεσης «Σταθμοί της Σταύρωσης».

Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι επιλεγμένοι από τον εκάστοτε επιμελητή καλλιτέχνη καλούνται να δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από την πορεία του Ιησού από την στιγμή της καταδίκης του ως την Ανάσταση.

Δεν είναι το μόνο

Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι το μόνο που προκάλεσε τις αντιδράσεις των πιστών, καθώς θέματα σχετικά κυρίως με την ηθική και το γυμνό έχουν εγείρει και δημιουργίες των Φράνσις Μπέικον, Πολ Μπένεϊ και Ρικάρντο Τσινάλι, που έχουν συμπεριληφθεί στην έκθεση, η οποία ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 15 Μαρτίου.

Ωστόσο, ο επιμελητής της, Μπεν Μουρ, μόνο ενοχλημένος δεν φαίνεται από την εξέλιξη αυτή καθώς έχει πετύχει και τους δύο στόχους που έθεσε εξαρχής.

Ν’ αναζωπυρώσει μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης το ενδιαφέρον για τις έρευνες αναζήτησης του αδελφού του, που εξαφανίστηκε το 2003. Και να προκαλέσει συζήτηση.

«Προσυπογράφω αυτές τις εικόνες σε σας ως εικόνα που μπορεί ν’ ανοίξει τις ιδέες και τα μυαλά μας σε νέες σκέψεις σχετικά με την αιώνια σημασία», υποστηρίζει ο κληρικός της εκκλησίας, Τζόναθαν Εβενς.