Εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Κυπριακού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Συλλούρη, ζητά το ΑΚΕΛ, με επιστολή του για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην Βουλή, κατά την τελετή εγκατάστασης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», με τα γεγονότα στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής να δείχνουν ότι προκαλούν αντιδράσεις και εκτός ελληνικών συνόρων.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του ΡΙΚ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε πως κάποιοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για την παρουσία του Προέδρου του ΠΑΟΚ στη Βουλή.

«Το πρωτόκολλο της Βουλής ήταν πολύ αυστηρό εκείνη την ημέρα. Έμειναν εκτός τελετής αρκετά πρόσωπα και είναι άξιο απορίας πώς προσκλήθηκε στην τελετή ο Ιβάν Σαββίδης και μάλιστα να βρεθεί δίπλα από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας».

Ο κ. Στεφάνου πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να σηκώνει κάποιος ένα τηλέφωνο και να εξασφαλίζει την παρουσία του σε μια τόσο πολύ σημαντική τελετή. H Bουλή των Aντιπροσώπων καλείται να διευκρινίσει ποιος ήταν που τηλεφώνησε για εξασφαλίσει μια θέση στον Ιβάν Σαββίδη».