Απαντητική επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, έστειλε το διευθυντικό στέλεχος της FIFA στην Ευρώπη, Μπγιορν Βασάλο, ενημερώνοντάς τον πως εκπρόσωποί της θα έρθουν απόψε (Τρίτη, 13/3) στην Αθήνα, με σκοπό να συναντηθούν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μετά τα όσα συνέβησαν στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, για την 25η αγωνιστική της Super League, που είχαν ως αποτέλεσμα την επ’ αόριστον διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στην επιστολή του, ο Μπγιορν Βασάλο, τονίζει πως αρμόδια για την επιβολή πειθαρχικών ποινών είναι η ΕΠΟ, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά υπενθυμίζει τον σημαντικό ρόλο της FIFA στην προσπάθεια απάλειψης κάθε μορφής βίας από το ποδόσφαιρο.

Το κείμενο της επιστολής του κ. Βασάλο στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

με την παρούσα επιβεβαιώνω την παραλαβή της επιστολής σας, με ημερομηνία 12.03.18, το περιεχόμενο της οποίας έλαβε τη δέουσα προσοχή.

Η FIFA βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την UEFA, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα, μετά από όσα έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Χθες το βράδυ, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, υπεύθυνη για την επίβλεψη και παρακολούθηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος και απόψε μια αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς με όσα διαδραματίζονται.

Επιβεβαιώνοντας ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά συνέβησαν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης και επομένως οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα θα επιβληθούν άπτονται της δικαιοδοσίας της ΕΠΟ, η FIFA απαιτεί μία ασυμβίβαστη και ισχυρή προσέγγιση στην προσπάθεια εξολόθρευσης όλων των μορφών βίαιων πράξεων στο ποδόσφαιρο

Μπγιορν Βασάλο».

Συνάντηση Βασιλειάδη – FIFA

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση του Γ. Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους της FIFA προγραμματίζεται για την Τετάρτη το πρωί στις 10:00.