Ο Ρομπέν των Δασών στο δάσος του Σέργουντ στο Νότιγχαμ άρπαζε τα λεφτά από τον σφετεριστή του θρόνου πρίγκιπα Ιωάννη και τα έδινε στους φτωχούς.

Ο σύγχρονος Robin του Παναθηναϊκού δεν ακούει στο επίθετο Χουντ (Ρόμπιν Χουντ) αλλά στο Λουντ και είναι αυτός που αντί για φλουριά αρπάζει βαθμούς και τους βάζει στο σακούλι της ομάδας του, που επιμένει να μένει όρθια μέχρι το τέλος και να διεκδικεί την καταξίωσή της μέσω της 5ης (ευρωπαϊκής) θέσης, κι ας μην έχει καμία τύχη να παίξει στην Ευρώπη από τους ατυχείς χειρισμούς του πρίγκιπα Ιωάννη όχι του Νότιγχαμ, αλλά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, του Γιάννη Αλαφούζου.

Ο Λουντ είχε χαρίσει τρεις βαθμούς στον Παναθηναϊκό στη Λάρισα και χάρισε άλλον έναν κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης που φάνταζε ανέλπιστος εκεί που είχε φτάσει το παιχνίδι (87′) και μετά το οριζόντιο δοκάρι στο ανάποδο ψαλίδι του Μουνιέ (77′) που του στέρησε το γκολ της χρονιάς.

Και όμως, οι Πράσινοι έμειναν όρθιοι και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (1-1) στη Λεωφόρο και συνεχίζουν να διεκδικούν κάτι πέρα από την αξιοπρέπειά τους, που την έχουν κερδίσει με το σπαθί τους όλον αυτόν τον μήνα, τόσο αυτοί όσο και ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του.

Από την άλλη πλευρά, ο σύγχρονος Φονέας των Γιγάντων, που δεν ακούει στο όνομα Φωστήρας πια αλλά στο Αστέρας Τρίπολης, έμεινε αήττητος σε ένα ακόμα παιχνίδι κόντρα στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θυμίζουμε ότι έχει δύο ισοπαλίες (1-1) εντός και εκτός με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, μια νίκη (1-0) εντός και ισοπαλία εκτός (1-1) με Παναθηναϊκό, νίκη εντός (3-2) και ήττα εκτός (0-2) με ΠΑΟΚ, καθώς και νίκη εντός (2-0) και ήττα εκτός (0-1) με ΑΕΚ.

Οχι άσχημα για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, ο οποίος την έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο. Με έναν εκπληκτικό ελληνικό κορμό (8 Ελληνες στην αρχική ενδεκάδα, με τον Τριανταφυλλόπουλο να επιστρέφει συγκινημένος ως αντίπαλος στη Λεωφόρο), ομοιογένεια, ωραίο ποδόσφαιρο και ιδανικό πρόγραμμα για να τερματίσει 5ος.

Θα ήταν πιο κοντά αν είχε κρατήσει το 1-0 από την κεφαλιά του Μανιά (66′) ή αν είχε μπει και το δοκάρι του Τόνσο (36′).

Ομως δοκάρι και ευκαιρίες είχε και ο Παναθηναϊκός που ζήτησε και πέναλτι (12′) όταν στο σήκωμα της μπάλας από το Μουνιέ βρήκε στο χέρι του Μουνάφο, το οποίο είτε δεν είδε είτε θεώρησε ακούσιο ο ρέφερι Σκουλάς.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Αυλωνίτης, Ινσούα, Τζανδάρης (81′ Μπουζούκης), Λουντ, Μουνιέ, Χατζηγιοβάνης (62′ Κολοβέτσιος), Κουλιμπαλί (70′ Μολίνς), Δώνης.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Κυριακόπουλος (66′ Ντουντού), Τσιλιανίδης (56′ Καλτσάς), Μανιάς (85′ Δουβίκας).

– Eπίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Redstone, από τις βασικές εταιρείες του Fund για την κατασκευή του Athens Alive και της επένδυσης στον Παναθηναϊκό. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν τα εξής: «Είναι οι πρώτες ημέρες για το Athens Alive και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Η κοινοπραξία της Athens Alive, από τη News Agency, τη Redstone, την Bluerock, την ΑECOM και την Colliers, μόλις ολοκλήρωσε μια μελέτη προ-σκοπιμότητας για μια ανάπτυξη, που αν εγκριθεί, θα επαναπροσδιορίσει το επιχειρηματικό και ψυχαγωγικό τοπίο της Αθήνας. Τώρα αναζητούμε τις εγκρίσεις από την κυβέρνηση».