Η Γιουβέντους πάτησε κορυφή στο ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς εκμεταλλεύτηκε το 0-0 της Νάπολι με την Ιντερ στο Σαν Σίρο. Σε μια θλιμμένη αγωνιστική, οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων έπαιξαν ποδόσφαιρο με τη σκέψη στον αρχηγό της Φιορεντίνα Νταβίντε Αστόρι, που έφυγε από τη ζωή πριν από εννέα ημέρες.

Η Γιουβέντους λοιπόν είναι μόνη στην πρώτη θέση και με ένα ματς λιγότερο (την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει την Αταλάντα), καθώς με δύο γκολ του Ντιμπάλα νίκησε 2-0 την Ουντινέζε. Ωστόσο, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι υποστήριξε πως «ακόμα δεν πετύχαμε τίποτα». Η Γηραιά Κυρία έχει 71 βαθμούς και ακολουθεί η Νάπολι με 70.

Στο Αρτέμιο Φράνκι, σε ένα ματς με έντονη συναισθηματική φόρτιση, η Φιορεντίνα νίκησε 1-0 την Μπενεβέντο με σκόρερ τον Ούγκο, ο οποίος, όπως και οι συμπαίκτες του, αφιέρωσε το γκολ στον Νταβίντε Αστόρι.

«Δεν ήμουν σίγουρος πως ήταν η καλύτερη ιδέα να δώσουμε αυτό το παιχνίδι. Οι παίκτες όμως το ήθελαν. Ηθελαν να δώσουν και την ψυχή τους για τον Νταβίντε. Ποτέ δεν είχαμε δει τους παίκτες, τους οπαδούς και γενικά τον σύλλογο να είναι τόσο ενωμένος. Ηταν χωρίς αμφιβολία μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Ολοι βιώνουν τον πόνο με τον δικό τους τρόπο και φρόντιζα να είμαι όσο μπορούσα πιο κοντά στους παίκτες» είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα Στέφανο Πιόλι.

Η Μίλαν με γκολ του Αντρε Σίλβα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε στη Γένοβα την Τζένοα 1-0 και πλασαρίστηκε στην εξάδα.

Σοκ στην Ασκολι που αγωνίζεται στη Β’ Ιταλίας, καθώς δύο ποδοσφαιριστές της δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς της μετά την ήττα από τη Βενέτσια. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο μέσος Παρλάτι και ο δεύτερος τερματοφύλακας Βεντίτι δέχτηκαν επίθεση από δέκα άτομα που φορούσαν κασκόλ της ομάδας για να κρύψουν τα πρόσωπά τους.