Με δύο γκολ του Νταβίντ Σίλβα, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε εκτός έδρας την Στόουκ 2-0 στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 30η αγωνιστική της πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα παραμένει στο +16 από τη δεύτερη, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Στόουκ παρέμεινε στην προτελευταία θέση και η κατάσταση όσον αφορά την παραμονή της είναι εξαιρετικά δύσκολη.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Βέρντερ και Κολονία «καίγονταν» για τους βαθμούς στο «Weser-Stadion», με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 3-1, στον τελευταίο αγώνα της 26ης ημέρας. Η ομάδα της Βρέμης πήρε μια πολύ μεγάλη ανάσα στη μάχη για την παραμονή, σε αντίθεση με τα «κριάρια» που παραμένουν ουραγοί στην Μπουντεσλίγκα και απέχουν 8 βαθμούς έως την έξοδο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα γκολ της Βέρντερ σημείωσαν οι Βελίκοβιτς (33′), Ράσιτσα, (58′) Εγκεστάιν (90′), ενώ για την Κολονία σκόραρε οΟσάκο (53′).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Η Μπέτις έφυγε νικήτρια με 3-1 από το «Μεντιθορόθα» απέναντι στην Αλαβές (67΄ Σομπρίνο – 23΄, 78΄ Μορόν, 44΄ Χάβι Γκαρθία),στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 28η αγωνιστική. Οι «βερδιμπλάνκος» του Κίκε Σετιέν έφτασαν έτσι στους 40 βαθμούς και ανέβηκαν στην όγδοη θέση, τέσσερις πόντους πίσω από την έκτη Βιγιαρεάλ, δηλαδή από τη θέση που δίνει έξοδο στο Europa League.