Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, για διακοπή των αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος, αλλά των ποδοσφαιρικών αγώνων Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων Α και Β Εθνικής, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στον γήπεδο της Τούμπας την Κυριακή και στην οποία για πρώτη φορά γίνεται αναφορά ονομαστικά στον Ιβάν Σαββίδη. 
Τονίζεται ότι για τη διακοπή ουσιαστικά την ευθύνη έχει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ καθώς η εισβολή στο γήπεδο δημιούργησε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα.
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι αναφέρεται στην απόφαση πως υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιηθούν για την πειθαρχική αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η απόφαση του Γ.  Βασιλειάδη, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 868/12-3-2018, έχει ως εξής:

«Αποφασίζουμε τη διακοπή επ’ αόριστον διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος SUPER LEAGUE περιόδου 2017-2018, καθώς και των ποδοσφαιρικών αγώνων Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων Α’ και Β’ εθνικής κατηγορίας (SUPER LEAGUE – FOOTBALL LEAGUE) περιόδου 2017-2018, με άμεση ισχύ από 12/03/2018.

Η ως άνω διακοπή κρίθηκε απαραίτητη λόγω της αυξημένης αντιπαλότητας και το εξόχως τεταμένο κλίμα όπως διαμορφώθηκε με την εμφάνιση αξιωματούχου ομάδας και συγκεκριμένα του προέδρου της γηπεδούχου ΠΑΕ ΠΑΟΚ κου Σαββίδη, να οπλοφορεί κατά τη διάρκεια του αγώνα ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 11/03/2018 στο γήπεδο της Τούμπας, μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ και που απεικονίζεται στο video της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα που έχει δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο καθώς και τις εμπρηστικές δηλώσεις των αξιωματούχων κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και ιδίως κατά τις τελευταίες αγωνιστικές.

Το γεγονός αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια καθόσον πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».