Σκληρή κριτική στο ΝΑΤΟ άσκησε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το γεγονός ότι δεν στηρίζει τη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στο Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία. «Έι ΝΑΤΟ πού είσαι;» διερωτήθηκε, ξεσπώντας κατά της Συμμαχίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για «δυο μέτρα και δυο σταθμά» μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στη Μυρσίνη, ενώ έκανε λόγο για έλλειψη ανταπόκρισης από την πλευρά της Συμμαχίας. «Η Τουρκία στέλνει στρατιώτες της σε ζώνες συγκρούσεων όταν της ζητείται, ωστόσο, δεν έλαβε βοήθεια ως ανταπόδοση» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι έχουν «εξουδετερωθεί» κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που βαπτίστηκε «Κλάδος Ελαίας» 3.213 «τρομοκράτες» και κάλεσε το NATO να βοηθήσει την Τουρκία, καθώς τα σύνορά της «απειλούνται αυτή τη στιγμή».

Ακόμη, ο τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε ότι η τουρκική επιχείρηση θα επεκταθεί προς την κατεύθυνση των συνόρων με το Ιράκ και την πόλη Κομπάνι, η οποία έχει ιδιαίτερα ισχυρό συμβολισμό για τους Κούρδους.

Αφού «καθαρίσουμε τους τρομοκράτες» από την Αφρίν, είπε, θα «τους καθαρίσουμε κι από τη Μάνμπιτζ, την Άιν αλ Αράμπ ( (ονομασία του Κομπάνι στα αραβικά), την Ταλ Αμπιάντ, τη Ρας αλ Άιν και την Καμισλί. Όπου κι αν υπάρχουν τρομοκράτες, θα πάμε εκεί».