Κοινές συνισταμένες υπήρχαν από το παρελθόν, αλλά πλέον υφαίνονται ισχυροί δεσμοί! Η στρατηγική συνεργασία της θυγατρικής του ΟΠΑΠ Ιπποδρομίες ΑΕ με τη Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Μαρκόπουλο, την Παρασκευή 9 Μαρτίου.

Μία σύμπραξη που ανοίγει νέους στοιχηματικούς ορίζοντες με τον κοινό κουμπαρά να κάνει τη διαφορά. Δηλαδή οι έλληνες φίλιπποι έχουν τη δυνατότητα (από τις 24 Ιανουαρίου) να παρακολουθούν κυπριακές ιπποδρομίες και να στοιχηματίζουν σε αυτές, ενώ αναμένεται να ισχύσει και το αντίστροφο μέχρι το καλοκαίρι.

«Οι ελληνικές και οι κυπριακές ιπποδρομίες είχαν πολλά κοινά από το παρελθόν. Τι έλειπε; Ο κοινός κουμπαράς! Και αυτό έρχεται να γίνει πράξη, ύστερα από επίπονες και εξαιρετικά επιτυχείς προσπάθειες των δύο ηγεσιών: της Ιπποδρομίες ΑΕ και της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας» ανέφερε, προλογίζοντας την εκδήλωση, ο εκ των παρουσιαστών Κώστας Λουκόπουλος.

Ο β’ αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ και επικεφαλής των εταιρικών υποθέσεων του ΟΠΑΠ Οδυσσέας Χριστοφόρου τόνισε πως «είμαι πεπεισμένος ότι η ανταπόκριση των ελλήνων φιλίππων σε αυτή τη συνεργασία θα είναι μεγάλη, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία της ιπποδρομιακής κοινότητας αναγνωρίζει τις προσπάθειές μας για την έμπρακτη αναβάθμιση του ιπποδρομιακού προϊόντος. Προσπάθειες που εντάσσονται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΠΑΠ για την ανάπτυξη προϊόντων παγκόσμιας κλάσης».

Ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «σκοπός είναι η συνεχής αναβάθμιση του προϊόντος και η συνέχιση της συνεργασίας. Είμαι σίγουρος ότι τα καλύτερα έρχονται».

Ο chief operating officer της Ιπποδρομίες ΑΕ Κώστας Αλεξόπουλος προσδιόρισε την αύξηση του τζίρου. «Οι έλληνες φίλιπποι έχουν σήμερα την ευκαιρία τρεις ημέρες την εβδομάδα –Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή –να παρακολουθήσουν και να στοιχηματίσουν σε ελληνόφωνες ιπποδρομίες. Το γεγονός αυτό έχει μία δυναμική και ήδη πάνω από το 10% του τζίρου των κυπριακών ιπποδρομιών πραγματοποιείται στην Ελλάδα».

Παράλληλα, έθεσε ως μελλοντικό στόχο «οι ελληνικές και οι κυπριακές ιπποδρομίες, σαν ένα κοινό προϊόν, να εξαχθούν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και γιατί όχι και σε κάποια άλλη ήπειρο».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και καλλιτέχνες που έλκουν την καταγωγή τους από την Κύπρο (Λούκας Γιώρκας, Ελευθερία Ελευθερίου, Στέλλα Δημητρίου), αναβάτες (με προεξάρχοντες τους Παναγιώτη Δημητσάνη και Κωνσταντίνο Καποδίστρια) και άλλα μέλη της ιπποδρομιακής κοινότητας.