Με αφετηρία το ερώτημα του ρόλου της ποίησης στη φαινομενική πεζότητα και πρακτικότητα της καθημερινής ζωής, τοΔημοτικό Θέατρο Πειραιάδιοργανώνει τη φετινή άνοιξη τρία ποιητικά δρώμενα στην πόλη του Πειραιά. Γενικός τους τίτλος είναι το «Ένα ποίημα είναι μια πόλη» και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.

Στο πρώτο από αυτά, λίγες μέρες πριν τηνΠαγκόσμια Ημέρα Ποίησης, καλεί το κοινό σε ένανδιαφορετικό περίπατο στην πόλη του Πειραιά, τοΣάββατο 17 Μαρτίου 2018 στις 11:30 π.μ.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν ποιητικό περίπατο, γεμάτο μικρές οάσεις στο αστικό τοπίο και ποιητικές αναγνώσεις από27 σύγχρονους ποιητές.

Η διαδρομή ξεκινά από τον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ και περιλαμβάνει 12 συνολικά στάσεις -με ποιητικές αναγνώσεις-σε διάφορα ιστορικά και σημαντικά σημεία του Πειραιά.

Έτσι, μετά το σημείο συνάντησης που είναι ο ηλεκτρικός σταθμός του Πειραιά, ο περίπατος θα κατευθυνθεί στην κεντρική αγορά της πόλης, θα περάσει από τον Πύργο (Unesco) για να φτάσει στο χώρο αναμονής του λιμανιού. Από εκεί, θα τραβήξουν για τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και στην συνέχεια για το ζαχαροπλαστείο «Η στάνη». Αργότερα, θα κάνουν μια στάση στην πλατεία δημαρχείου, λίγο πριν φύγουν για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η Τρούμπα δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ τον περίπατο γι’ αυτό και οι συμμετέχοντες θα σταματήσουν για μια ανάγνωση στο ξενοδοχείο «Λουξ». Από εκεί, θα πάρουν το δρόμο για την Πλατεία Τερψιθέας και στην συνέχεια το ίδρυμα Λασκαρίδη. Η βόλτα στα ολοκληρωθεί στο κατάστημα Public επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 152 -154.

Αναλυτικά, οι ποιητές που θα διαβάσουν αποσπάσματα από έργα θα είναι οι εξής:

Μαριγώ Αλεξοπούλου, Γιώργος Αλισάνογλου, Ελένη Γαλάνη, Άννα Γρίβα, Νίκος Ερηνάκης, Γιάννης Ευθυμιάδης, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Χάρης Ιωσήφ, Λένα Καλλέργη, Σταύρος Καμπάδαης, Αχιλλέας Κατσαρός, Ανδρέας Κεντζός, Πατρίτσια Κολαΐτη, Χάρις Κοντού, Έλσα Κορνέτη, Ελευθερία Κυρίτση, Αλέξιος Μάινας, Ειρήνη Μαργαρίτη, Παναγιώτης Μηλιώτης, Γιάννα Μπούκοβα, Ευτυχία Παναγιώτου, Φάνης Παπαγεωργίου, Νάνα Παπαδάκη, Γεωργία Τρούλη, Νίκος Φιλντίσης, Νίκη Χαλκιαδάκη, Γιώργος Ψάλτης.

Την ξενάγηση θα αναλάβει ο ποιητής Γιάννης Ευθυμιάδης ενώ η επιμέλεια, η οργάνωση και ο συντονισμός είναι των Αλέξιου Μάινα και Ειρήνης Μαργαρίτη

Η Ερμίνα Αποστολάκη είναι καλλιτεχνικός συνεργάτης στη δράση και τα γραφιστικά ετοίμασε η Κλαίρη Χαβάκη.

Το απαραίτητο μουσική κομμάτι της εκδήλωσης ανέλαβαν οι Πέτρος Χρηστάκης (ούτι), Γιάννης Ισμυρνιόγλου (βιολί), Νίκος Καραγιάννης (κρουστά)