Nόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο αλλάζει ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας της Σχολής Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης.

Σύμφωνα με το σχέδιο ΠΔ αποστολή της Σχολής Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης είναι η εκπαίδευση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και του πολιτικού προσωπικού του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που εμπλέκονται στην πολιτική άμυνα ης χώρας, στην σχεδίαση, την προετοιμασία και την εφαρμογή της πολιτικής κινηγτοποίησης.

Μεταξύ των μαθημάτων που διδάσκονται είναι η οργάνωση της πολιτικής άμυνας, της πολιτικής σχεδίασης εκτάκτου ανάγκης και της πολιτικής επιστράτευσης, συστήματα συναγερμού, θέματα ασφαλείας διαβαθμισμένου υλικού, κώδικες κρυπτογράφησης, κ.λπ.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια την πάρεδρο Μαρία-Ελένη Παπαδημήτρη έκρινε νόμιμο το προεδρικό διάταγμα. Όμως, οι σύμβουλοι Επικρατείας στην γνωμοδότησή τους επισημαίνουν ότι σε δύο άρθρα υπάρχουν ασάφειες στο κείμενο του σχεδίου Π.Δ οι οποίες πρέπει να αποκατασταθούν .