Tηλεφωνούσα απεγνωσμένα στην Ασπασία Καλαμπάκου όλη την περασμένη Δευτέρα, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση και, όταν αργά το βράδυ εδέησε να απαντήσει, με άφησε ξερό…

«Συγγνώμη, αλλά παίζαμε κι άλλη παράταση»!

Εξι παρατάσεις. Τόσες χρειάστηκαν για να κριθεί ο αγώνας του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών ανάμεσα στη Νίκη Λευκάδας και στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου, η λυτρωτική λήξη του οποίου βρήκε τις οικοδέσποινες να πετυχαίνουν το επικό come back και από το -22 να επικρατούν με 109-106: το πιο μακρόσυρτο ματς στα χρονικά του ελληνικού μπάσκετ άρχισε στη μία το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε στις τέσσερις και είκοσι και όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότερος κόσμος πήγαινε στο γήπεδο!

«Γινόταν χαμός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ερχόντουσαν πολλοί από περιέργεια» επιβεβαιώνει η Παναγιώτα Τσαμπούρη, στην οποία έλαχε ο κλήρος να γράψει τον (θριαμβευτικό για τις Λευκαδίτισσες, αλλά απογοητευτικό για τις Μπραχαμιώτισσες) επίλογο με τρίποντο ένα λεπτό πριν από τη λήξη.

Και πώς; «Με το μόνο καλάθι που έβαλα και μάλιστα με το μοναδικό σουτ από τις 45 μοίρες μετά την έξτρα πάσα της Αθανασίας Μπάρκα» εξηγεί η 37χρονη βολιώτισσα γκαρντ, η οποία στο τελευταίο τάιμ άουτ είχε λάβει την οδηγία του προπονητή της Νίκου Δουβίτσα, αλλά και την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος! «Ο κόουτς ζήτησε να πάρει ένα pick η Ελενα Τσινέκε και εάν η μπάλα πήγαινε στην Μαρία Κοντογιώργου να πασάρει, αλλά εάν ερχόταν σε μένα να σουτάρω. Δεν ξέρω τι όνειρο είχε δει, αλλά μας βγήκε αληθινό και είναι υπέροχο. Εμενε ακόμη ένα λεπτό, αλλά επειδή τα καλάθια έμπαιναν με το σταγονόμετρο, αυθόρμητα είπα ανακουφισμένη «τώρα Θεέ μου τελείωσε» και έστρεψα το βλέμμα μου προς τον ουρανό»! Την ίδια στιγμή στην αντίπερα όχθη, οι κοπέλες της Δάφνης ήταν έτοιμες να βάλουν τα κλάματα, χώρια η αφωνία που έπαθε η (από κούνια μπασκετμπολίστρια, καθότι τυγχάνει κόρη του Ντίνου Καλαμπάκου και της Λίλας Χατζηορίδου) Ασπασία Καλαμπάκου. «Είχα αποβληθεί στην τρίτη παράταση, έβγαλα όλο το υπόλοιπο ματς γονατιστή μπροστά στον πάγκο και από τις πολλές φωνές έκλεισε η φωνή μου» αποκαλύπτει η 25χρονη γκαρντ, που ένιωσε σαν να ήταν τενίστρια!

«Ε, ναι, τρεισήμισι ώρες ούτε ο Φέντερερ δεν έχει παίξει» αυτοσαρκάζεται χωρίς να κρύβει την απογοήτευσή της για την ήττα, «όχι μόνο διότι προηγηθήκαμε με μεγάλη διαφορά, αλλά και επειδή έπρεπε να μετρήσει το καλάθι που βάλαμε στη λήξη της τρίτης παράτασης. Σούταρε η Ρούλα Μούλη, έβλεπα την μπάλα να κατευθύνεται προς το καλάθι, την ίδια στιγμή κοκκίνιζε το ταμπλό και φώναξα «τελείωσε Θεέ μου», αλλά δεν ήταν γραφτό να συμβεί αυτό».

«Διανυκτέρευση»

Μετά από άλλες τρεις παρατάσεις ο Θεός εισάκουσε την ανακουφισμένη επίκληση της Τσαμπούρη, αλλά και οι δυο κοπέλες όπως και όλες οι συμπαίκτριές τους αισθάνθηκαν να χάνουν την αίσθηση του χρόνου. «Ναι, από ένα σημείο και πέρα μπερδευτήκαμε και μέσα στη σύγχυση και στην κούρασή μας παίζαμε την έκτη παράταση, νομίζαμε ότι βρισκόμασταν στην πέμπτη ή στην τέταρτη» καταφάσκουν.

Στην έκτη παράταση και ενώ εννέα παίκτριες είχαν αποβληθεί με πέντε φάουλ η Πέιτον Γουάιτιντ ήταν έτοιμη να καταρρεύσει αγωνιζόμενη επί 65 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα!

Βγαίνοντας το επόμενο πρωινό από το σπίτι της η Τσαμπούρη ένιωθε σαν λαϊκή ηρωίδα, «μάλιστα κάποιος μου έκανε πλάκα ρωτώντας με αν διανυκτέρευσα στο γήπεδο». Την ίδια ώρα η Ασπασία Καλαμπάκου κοιμόταν κατάκοπη μετά τις υπερωρίες στο γήπεδο και το πεντάωρο ταξίδι της επιστροφής και «μου φαίνεται πως είδα στο όνειρό μου ότι είχε μετρήσει το καλάθι της Μούλη και νικήσαμε στην τρίτη παράταση»!