Ο Ματίας Ιγκλέσιας βρήκε την ποδοσφαιρική Ιθάκη του στην Ελλάδα. Ενδεκα χρόνια είναι αυτά, σχεδόν όλη η επαγγελματική του καριέρα, δεν κρύβει πως «αισθάνεται μισός Ελληνας» και ότι η χώρα αυτή του έδωσε όχι μόνο δουλειά, αλλά αγάπη και σεβασμό.

Μιλάει για το πάθος του, το ποδόσφαιρο, την κορούλα του Ζωή, που σε ηλικία δύο χρονών ξέρει περισσότερα ελληνικά παρά ισπανικά και το όνειρό του να κατακτήσει έναν τίτλο στη χώρα μας πριν κλείσει την καριέρα του. Με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς δεν έκρυψε την επιθυμία του να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του.

Παθιασμένος στο γήπεδο, αλλά ήρεμος στην καθημερινότητά του, ο 32χρονος αμυντικός μέσος έχει σχεδόν… επικηρυχθεί από το Big 4, καθώς με το νικητήριο γκολ στο ματς με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή έφτασε τα δέκα κόντρα στους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος. Ολα αυτά, σε μια χρονιά που ο Αστέρας Τρίπολης αποδεικνύεται ρυθμιστής του πρωταθλήματος, καθώς έχει κόψει τέσσερις βαθμούς από τον Ολυμπιακό, ενώ στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έχει νικήσει ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Ο Ιγκλέσιας σκόραρε εφέτος και εναντίον του Ολυμπιακού, αλλά όταν του αναφέρουμε τις επιδόσεις του κόντρα στο Big 4, γελάει: «Κίνητρο; Ας το πούμε κι έτσι. Πάντα κυνηγάω το γκολ, στην προσπάθειά μου να βοηθήσω την ομάδα μου. Θα έλεγα πως απλά τυχαίνει. Κόντρα στον ΠΑΟΚ έκανα το πέναλτι και δεχθήκαμε την ισοφάριση. Πείσμωσα και μετά το κλέψιμο έτρεξα μπροστά. Στο τέλος ήμασταν όλοι χαρούμενοι» λέει ο 32χρονος ποδοσφαιριστής που μιλάει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα.

Ο αργεντινός αμυντικός απορρίπτει τον χαρακτηρισμό «ρυθμιστής» για τον Αστέρα.

«Δουλεύουμε καθημερινά για να μπαίνουμε στο γήπεδο και να βγαίνουμε νικητές. Αφήσαμε πίσω μας την περυσινή άσχημη χρονιά, αλλά θα έλεγα πως στην αρχή της με τα αποτελέσματα που είχαμε αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Τώρα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά στοχεύοντας στην 5η θέση».

Με τον Μέσι!

Γεννημένος στη Μεντόσα, μια πόλη στις πλαγιές του Πιεμόντε των Ανδεων, έφυγε από το σπίτι του σε ηλικία 14 χρόνων και μετακόμισε στη Ροζάριο, τη γενέτειρα του Λιονέλ Μέσι. «Δεν είχα επαφές μαζί του. Ενα «γεια», κάποιες φορές, αλλά είχαμε κοινούς γνωστούς, όπως τον ίδιο μάνατζερ. Στη συνέχεια, όταν έφυγε για την Ισπανία, τον ανέλαβε ο πατέρας του» θυμάται ο Ιγκλέσιας, που γελάει όταν λέει πως παρότι μετακόμισε 19 χρονών στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης, τώρα πηγαίνει στο Καμπ Νου για να παρακολουθήσει αγώνες της Μπαρτσελόνα! Η σύζυγος, Σάρα, γεννήθηκε στη Βαρκελώνη.

Λάρισα, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης: «Η αγάπη και ο σεβασμός που μου έδειξε ο κόσμος και στις τρεις αυτές ομάδες είναι κάτι που δεν ξεχνιέται. Στην Ελλάδα γνώρισα θαυμάσιους ανθρώπους, έκανα φίλους και εκτός ποδοσφαίρου. Η οικογένειά μου έχει δεθεί με την Ελλάδα. Μας έχει… τρελάνει αυτή η χώρα και πάντα θα έχει ένα μεγάλο κομμάτι στην καρδιά μας. Πραγματικά αισθάνομαι μισός Ελληνας», υποστηρίζει και η απόδειξη είναι το ελληνικό όνομα (Ζωή) που έδωσε στην κόρη του: Οπως εξήγησε, ήταν ένα όνομα που άκουγε συχνά όταν ήρθε στην Ελλάδα και του άρεσε ιδιαίτερα.

Ευτυχισμένος

Ο 32χρονος μέσος είναι ευτυχισμένος που παίζει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ωστόσο του λείπει κάτι: «Ενας τίτλος, αυτό είναι το όνειρό μου, με τον Αστέρα. Νιώθω δυνατός και μπορώ να παίξω αρκετά ακόμα. Ξέρεις, όσο περνούν τα χρόνια η εμπειρία σε βοηθά να γίνεσαι καλύτερος. Υγεία μόνο να υπάρχει. Στην Τρίπολη περνάμε υπέροχα, ιδιαίτερα τώρα που έχουμε και τη μικρή. Χαλαρή η ζωή, ηρεμία, μικρές αποστάσεις, ζεστός και φιλικός κόσμος. Θα ήταν ωραίο να συνεχίσω στον Αστέρα, αλλά ας πετύχουμε πρώτα τους στόχους μας και μετά συζητάμε».