Υπήρξε πιθανότατα η προσωποποίηση του όρου «πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής», καθώς στην καριέρα του αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Παρότι εκείνη στην οποία ξεχώρισε ήταν του μεσοεπιθετικού. Ο Χρήστος Μαλαδένης, περί ου ο λόγος, συνέδεσε το όνομά του κυρίως με την ΑΕΚ. Της οποίας φορούσε τη φανέλα από το 1995 μέχρι και το 2004. Ωστόσο αγωνίστηκε για τρία χρόνια και με τα χρώματα του ΠΑΟΚ κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό και του κόσμου της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Οπως γίνεται αντιληπτό, μάλλον δεν θα υπήρχε καταλληλότερος να μιλήσει για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ των δύο Δικεφάλων. Και παρότι δεν το συνηθίζει, έχοντας επιλέξει να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και χρόνια, ο Χρήστος Μαλαδένης μίλησε αποκλειστικά στα «ΝΕΑ», δίνοντας τα δικά του προγνωστικά για το ματς της Τούμπας, αναλύοντας τα συν και τα πλην των δύο αντιπάλων και κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα ντέρμπι του παρελθόντος που έζησε ο ίδιος.

Αναλυτικά όσα είπε αποκλειστικά στα «ΝΕΑ» ο Χρήστος Μαλαδένης:

Εχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν πως το πρωτάθλημα θα κριθεί στο ντέρμπι της Τούμπας;

Είναι ένα ντέρμπι που με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σίγουρα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο. Ομως στο ποιος θα πάρει στο τέλος το πρωτάθλημα θα μετρήσουν κι άλλα πράγματα. Για μένα πιο σημαντικό ήταν το ντέρμπι που… δεν έγινε. Αυτό μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Εκεί δημιουργήθηκε η διαφορά που υπάρχει τώρα στη βαθμολογία. Αν η ΑΕΚ αποφύγει την ήττα, πιστεύω πως είναι πολύ κοντά στον τίτλο. Σε αντίθετη περίπτωση ο ΠΑΟΚ θα μπει ξανά γερά στο κόλπο.

Σε ποιον θα δίνατε ένα προβάδισμα για τη νίκη;

Το τελευταίο διάστημα η ΑΕΚ δείχνει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και φαίνεται να έχει αποκτήσει και ψυχολογία μετά τις νίκες που έκανε επί του Ολυμπιακού. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ μετά τα τελευταία γεγονότα αλλά και την ήττα στην Τρίπολη σίγουρα έχει επηρεαστεί. Μένει όμως να δούμε τι αντίδραση μπορεί να βγάλει. Το ματς της Τούμπας είναι η τελευταία ευκαιρία του. Κάτι που δεν ισχύει για την ΑΕΚ. Γι’ αυτό και ίσως έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Ποιοι παίκτες θεωρείτε πως θα κάνουν τη διαφορά για τη μία ή την άλλη ομάδα; Υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζετε;

Από τον ΠΑΟΚ ο Πέλκας. Είναι ένας παίκτης που στην καλή του μέρα αλλάζει τις ισορροπίες ενός αγώνα και έχει κρίνει παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ. Από την ΑΕΚ σίγουρα ο Λιβάγια. Μου αρέσει πολύ το γεγονός πως συνδυάζει την τεχνική με τον δυναμισμό και είναι ένας επιθετικός που αντιμετωπίζεται πολύ δύσκολα. Νομίζω οι δυο τους θα είναι τα κλειδιά του ντέρμπι.
Εχοντας φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, τα ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που έχετε ζήσει είναι πολλά. Υπάρχει κάποιο που ξεχωρίζετε, που είναι πιο έντονα στο μυαλό σας;

Το 3-0 υπέρ της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1998. Τότε είχα βάλει δύο γκολ για την ΑΕΚ και το άλλο αν θυμάμαι καλά ο Μπατίστα. Είναι ένα ματς που το θυμάμαι έντονα και που έρχεται αυτόματα στο μυαλό μου, όταν μιλάω για ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.