Ο Ροντρίγκο Γκάλο αποτέλεσε τη χρονιά της επιστροφής της ΑΕΚ στην κατηγορία που ανήκει, μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές της. Ο βραζιλιάνος δεξιός μπακ είχε δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την εντυπωσιακή παρουσία του με τη φανέλα του Παναιτωλικού, όταν τη σεζόν 2013-2014 αναδείχθηκε κορυφαίος δεξιός μπακ του πρωταθλήματος.

Η Ενωση είχε σταμπάρει από τότε τον Γκάλο και δύο χρόνια μετά κατάφερε να τον κάνει δικό της. Αποκτώντας τον από την Πάσος Φερέιρα με ελεύθερη μεταγραφή. Σε μια κίνηση που είχε πιστωθεί σε μεγάλο βαθμό ο τότε ατζέντης του παίκτη Αλεξ Ντε Μπαρτόλο, ο οποίος περίπου 1,5 χρόνο μετά ανέλαβε και χρέη αρχισκάουτερ στην ΑΕΚ. Με τη μεταγραφή του Γκάλο να αποτελεί ενδεχομένως το διαβατήριο.

Ο βραζιλιάνος αμυντικός κατάφερε με το καλημέρα να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Ενωση και να εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι της ομάδας. Είτε στον πάγκο της βρισκόταν ο Δέλλας, είτε ο Πογέτ, είτε ο Μανωλάς, είτε ο Κετσπάγια, είτε ο Μοράις, είτε ο Χιμένεθ. Ολοι οι προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια στήριξαν ένα σημαντικό μέρος των πλάνων τους στον έμπειρο άσο, ο οποίος συνολικά, σίγουρα τούς έβγαλε ασπροπρόσωπους. Οδηγώντας έτσι και την Ενωση στην απόφαση να ανανεώσει τον Ιανουάριο του 2017 το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου μπακ-χαφ μέχρι το 2019.

Χρονιά ωρίμασης

Φέτος, ωστόσο, ο Γκάλο κάνει την πιο ώριμη χρονιά του στα κιτρινόμαυρα. Παίζοντας με πιο καθαρό μυαλό, περισσότερη ομαδικότητα και προσδίδοντας στοιχεία στο παιχνίδι της ΑΕΚ που έχουν συμβάλει αποφασιστικά για να φτάσει η Ενωση στο σημείο που είναι σήμερα. Δείχνοντας παράλληλα μια συνέπεια στην απόδοσή του και μια βελτίωση σε τομείς που ενδεχομένως υστερούσε. Οπως η δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι.

Βεβαίως το δυνατό στοιχείο του Γκάλο ήταν και παραμένει το «γλυκό» πόδι του. Που του δίνει τη δυνατότητα είτε να φτιάξει μια φάση για έναν συμπαίκτη του είτε να απειλήσει απευθείας με ένα δυνατό σουτ ή μια στημένη μπάλα. Κάτι που φέτος έχουμε δει να συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις, με την ΑΕΚ να καρπώνεται γκολ και κατά συνέπεια βαθμούς.

4 πάσες, 4 νίκες

Ο Γκάλο μετρά φέτος 21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, καταγράφοντας παράλληλα και 4 ασίστ. Με τελευταία εκείνη στον Λιβάγια που έδωσε και τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, την Κυριακή. Ενώ και στις άλλες τρεις περιπτώσεις (απέναντι σε Γιάννινα, Ολυμπιακό και Ξάνθη), οι… πάρε-βάλε σέντρες του Γκάλο συνδυάστηκαν επίσης με νίκες της ΑΕΚ. Στη χρονιά που διανύουμε έχει αγωνιστεί επίσης σε 8 παιχνίδια Κυπέλλου (σκοράροντας και μία φορά) αλλά και σε 9 ευρωπαϊκά.

Ο βραζιλιάνος μπακ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες της ΑΕΚ, σε μια σεζόν μάλιστα που ο εσωτερικός ανταγωνισμός λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του Μπακάκη είναι μεγάλος. Κάτι που ίσως και να έχει παίξει τον ρόλο του για να ανέβει ένα σκαλί στην απόδοσή του και να πραγματοποιεί την πιο γεμάτη και ουσιαστική του χρονιά με τη φανέλα της Ενωσης.