Την φανέλα της Μπαρτσελόνα ενδέχεται να φορά από το καλοκαίρι ο Αρτούρ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Globo Esporte» αλλά καιτα ισπανικά ΜΜΕ, η ομάδα της Βαρκελόνης έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τη Γκρέμιο για την απόκτηση του διεθνή μέσου, ο οποίος προορίζεται για να καλύψει τη θέση του Αντρές Ινιέστα, όταν ο τελευταίος αποχωρήσει από τα γήπεδα.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης της «Μπάρτσα» συναντήθηκε με ανθρώπους της διοίκησης της Γκρέμιο στο Πόρτο Αλέγκρε και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έχουν συμφωνήσει για την αγορά του 21χρονου μέσου έναντι 30 εκατ. ευρώ συν άλλων 10 εκατ. με μορφή μπόνους.

Απομένει να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες για να μετακομίσει από το καλοκαίρι στην Μπαρτσελόνα. Τις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Γκρέμιο, Ρομίλντο Πολζάν, ωστόσο ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Παράλληλα και η Μπαρτσελόνα διέψευσε πως υπάρχει συμφωνία στα ποσά που αναφέρονται, παρότι παραδέχεται πως οι συζητήσεις είναι προς θετική κατεύθυνση.