Ο Σάββας Παντελίδης δουλεύει για πρώτη φορά συνδυάζοντας το «ζην» με το «ευ ζην». Ο 52χρονος προπονητής απολαμβάνει τη δουλειά του στον Αστέρα Τρίπολης και δρέπει τους καρπούς αυτής της προσπάθειας. Μιλάει για το DNA που έχει αποκτήσει η ομάδα όσον αφορά τους υψηλούς στόχους και παραδέχεται ότι θα πρέπει να ευχαριστήσει τον Νίκο Τσοσκούνογλου που σε ηλικία 18 ετών τον «έσπρωξε» να σταματήσει το μπάσκετ.

«Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά δουλεύω σε ομάδα με τόσο μεγάλες φιλοδοξίες. Οι απαιτήσεις είναι πάντα πολύ περισσότερες όταν ο στόχος είναι η διεκδίκηση, για παράδειγμα, μιας θέσης στην πεντάδα. Φυσικά στον Αστέρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες για αυτό. Σοβαρή διοίκηση που παρέχει όλα αυτά που απαιτούνται, μία πόλη που αγαπά το ποδόσφαιρο και ξέρει να επιβραβεύει, αλλά και ποδοσφαιριστές μοιρασμένοι σε Ελληνες και ξένους που δένουν αρμονικά. Κι η δουλειά μας είναι να παίζουν πάντα οι καλύτεροι» λέει ο Σάββας Παντελίδης.

«Δεν θα χαρακτήριζα ρυθμιστή του πρωταθλήματος τον Αστέρα. Ρυθμιστής μπορεί να είναι μία ομάδα που δεν έχει στόχους. Ο Αστέρας είναι μία ομάδα που από τη φύση της έχει το DNA να διεκδικεί πάντα κάτι περισσότερο. Και η ίδια η ομάδα με οδήγησε στα στοιχεία που έπρεπε να προσθέσω για να μπει στον δρόμο των επιτυχιών».

Παιδί της Νίκαιας ο Παντελίδης έκανε με… επιστροφή τη διαδρομή ποδόσφαιρο – μπάσκετ. Από τις ακαδημίες του Ιωνικού βρέθηκε στην ομάδα μπάσκετ της Προοδευτικής με προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα. «Οταν ήρθε ο Νίκος Τσοσκούνογλου με έστειλε πάλι στο εφηβικό, απογοητεύτηκα και τα παράτησα, επιστρέφοντας στο ποδόσφαιρο. Μάλλον θα πρέπει να τον ευχαριστήσω για αυτό» θυμάται ο Παντελίδης, που χρωστά πολλά και σε έναν άλλο προπονητή. Ο Γιώργος Παράσχος ήταν αυτός που τον έχρισε συνεργάτη του στη Χαλκηδόνα και τον ώθησε στην προπονητική. «Με τον Παράσχο θα έχω πάντα άριστη σχέση», σημειώνει, ενώ αναφέρεται και σε ξένους συλλόγους, τα παιχνίδια των οποίων έχουν στοιχεία για τα οποία αξίζει να τα δεις. «Υπάρχουν πάντα ομάδες που μου κεντρίζουν την περιέργεια. Αυτή την περίοδο παίζει καταπληκτικά η Νάπολι, ενώ δεν πρέπει να αμφισβητεί κανείς την αγωνιστική εικόνα της Μάντσεστερ Σίτι. Βέβαια, ό,τι και να δεις σε αυτές τις ομάδες είναι δύσκολο να το μεταφέρεις στο ελληνικό πρωτάθλημα», υποστηρίζει.