Το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων είναι χωρίς αμφιβολία στον αφρό της επικαιρότητας και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από πλευράς Nova δημιουργούν νέα δεδομένα ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Υψηλόβαθμα στελέχη της Nova αποκάλυψαν πως υπάρχει συμφωνία του συνδρομητικού καναλιού με οκτώ ομάδες και μάλιστα ανέφεραν πως μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις. Πάντα με βάση τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις, οι έξι ομάδες έχουν ήδη υπογράψει διμερή δεσμευτική σύμβαση με το κανάλι της Κάντζας και δύο ακόμα είναι στη διαδικασία των υπογραφών. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξε η πληροφορία περί συνάντησης της Σούπερ Λίγκας με εκπροσώπους της Cosmote TV, ωστόσο τα στελέχη της Nova προχώρησαν σε κατηγορηματική τοποθέτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο κεντρικής διαχείρισης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται πλέον τέτοιο ζήτημα.

«Οσα αναφέρονται περί κεντρικής διαχείρισης της Σούπερ Λίγκας είναι όνειρα θερινής νυκτός. Προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία το γεγονός ότι οι διοικούντες τη Σούπερ Λίγκα, που παραμένουν αμετανόητα προσηλωμένοι στα προσωπικά τους συμφέροντα, αφήνουν να διαρρέουν τώρα τέτοιες ανακρίβειες όταν πριν από λίγες εβδομάδες είχαν απορρίψει την πρόταση της Nova για 30 εκατ. ευρώ, πιστεύοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι θα… σχημάτιζαν ουρές έξω από τα γραφεία τους» ανέφεραν χαρακτηριστικά από το κανάλι της Κάντζας.

Το πλάνο

Στόχος της Nova είναι να έχει συμφωνία με δέκα τουλάχιστον ομάδες και με τις κινήσεις που έκανε το τελευταίο διάστημα είναι πολύ κοντά στην υλοποίηση του συγκεκριμένου πλάνου.

Αυτό που απομένει με βάση τα όσα έλεγαν χθες από τη Nova είναι οι επίσημες ανακοινώσεις του συνδρομητικού καναλιού και αυτές αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Αυτό πάντως που ξεκαθάριζαν από την Κάντζα είναι ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση κεντρικής διαχείρισης, επισημαίνοντας πως αυτό το θέμα έχει τελειώσει οριστικά, από την ημέρα που η διοργανώτρια Αρχή είχε απορρίψει την πρόταση της Nova ύψους 30 εκατ. ευρώ.