Μονόδρομος: Μια λέξη από τη φύση της απόλυτη, που πιθανότατα τα λέει όλα για τον Ολυμπιακό με θέα στο φινάλε της σεζόν. Οι Ερυθρόλευκοι επιστρέφουν σήμερα στον Ρέντη, και πιάνουν δουλειά για το ματς της Κυριακής με τον ουραγό Πλατανιά στα Χανιά. Το πρώτο από τα έξι που υπολείπονται ώς τον επίλογο της φετινής Σούπερ Λιγκ. Ποιο είναι το διά ταύτα για τους πρωταθλητές; Να εκμεταλλευθούν το βατό πρόγραμμα που έχουν μπροστά και χτίζοντας ένα σερί από τρίποντα να επενδύσουν σε κάτι καλύτερο από αυτό που μαρτυρά σήμερα ο βαθμολογικός πίνακας. Μίνιμουμ μια θέση στην πρώτη δυάδα που προσφέρει το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάξιμουμ ό,τι μπορεί να φέρουν οι καραμπόλες που είναι μπροστά στα ματς που έχουν στο πρόγραμμα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Το διήμερο που πέρασε στο μεγάλο λιμάνι υπήρξαν μια σειρά από συζητήσεις ανάμεσα στη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία. Και τη Δευτέρα αλλά και χθες, ο Οσκαρ Γκαρσία έδωσε τις εξηγήσεις του αλλά και εξέφρασε τις απόψεις του αναφορικά με την εικόνα της ομάδας και με την προοπτική της ώς το φινάλε της σεζόν. Ο καταλανός τεχνικός που την Κυριακή μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό έκανε λόγο για την ανάγκη «αυτοκριτικής», αλλά και αναφέρθηκε στα επίπεδα φυσικής κατάστασης της ομάδας. Είναι βέβαιο ότι η αποστολή του δεν είναι εύκολη. Δεν ήταν από την αρχή του χρόνου όταν και ανέλαβε στα μισά του δρόμου, παραλαμβάνοντας όχι μόνο επιλογές των προκατόχων του, αλλά και τα αποτελέσματα της δουλειάς εκείνων στην ομάδα. Ο χρόνος όμως περνά γρήγορα. Είναι στο τιμόνι του Ολυμπιακού παραπάνω από δύο μήνες, διάστημα ικανό για δραστική παρέμβαση.

Τέλος πάντων, αυτό που έχει πια σημασία δεν είναι τόσο τι προηγήθηκε αλλά τι ακολουθεί. Ο… μονόδρομος που λέγαμε. Ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να κλείσει τη σεζόν με το μάξιμουμ των βαθμών που έχει μπροστά του. Διαδικασία που θα του δώσει το δικαίωμα να ολοκληρώσει στους 65-68 βαθμούς, αν λάβουμε υπόψη μας ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης για την πρωτόδικη τιμωρία του για όσα ακολούθησαν το ματς με την ΑΕΚ. Οι βαθμοί αυτοί μοιάζει –πιθανότατα –να φτάνουν για τη 2η θέση, ου μην να ξαναβάλουν τους Πειραιώτες στην κουβέντα του τίτλου. Σίγουρα να δώσουν κάτι καλύτερο από αυτό που υπάρχει σήμερα ως προϊόν μιας σεζόν με… καταδίωξη από την διαιτησία, αλλά και με χαμένες βαθμολογικά ευκαιρίες.