Ο μυαλωμένος (για σχεδόν 37 λεπτά) και εξαιρετικά διαβασμένος ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να σφραγίσει από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας μόλις με έξι πόντους της Καρσίγιακα (74-68).

Τα… παιδικά λάθη και η βιασύνη των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου να τελειώσουν το παιχνίδι στα τελευταία τριάμισι λεπτά (και με το σκορ στο 69-50) έφεραν τα πάνω κάτω και τους Τούρκους να φεύγουν και ευχαριστημένοι με αυτό το επιμέρους 18-5 στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

Δύο αντιαθλητικά φάουλ έπειτα από πούλημα της μπάλας και ένα φάουλ στο τρίποντο ήταν τα πιο εξόφθαλμα λάθη του Δικεφάλου, που πέταξε στα σκουπίδια μια εξαιρετική διαφορά 19 πόντων και έκανε πολύ δύσκολη την αποστολή του την ερχόμενη Τετάρτη στην έδρα της ομάδας του πρώην τεχνικού του Πανιωνίου, Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς. Ο οποίος είχε την ευκαιρία να τα πει με τον παλιόφιλό του (νυν πρόεδρο του ΠΑΟΚ) Μπάνε Πρέλεβιτς, που τον τρέλαινε στα καλάθια στις προπονήσεις του Ερυθρού Αστέρα όπου είχαν συνυπάρξει ως συμπαίκτες τη διετία 1986-88!

Παράπονα

Ο ΠΑΟΚ, που έπαιξε εκπληκτική άμυνα, είχε (δικαιολογημένα, κυρίως στο πρώτο μέρος ) παράπονα από τη διαιτησία (3-22 οι βολές στο πρώτο εικοσάλεπτο), πρώτα απ’ όλα όμως πρέπει να τα βάλει με τον εαυτό του για την απώλεια μιας τόσο σημαντικής διαφοράς.

Γκος και Τζάκσον (από 13 π.) ήταν οι κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ που είχε παίκτη-κλειδί τον Κατσίβελη (10 π., 8 ριμπ.) ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο «κλείδωσε» τον Ντομινίκ Ουότερς, που είχε πάει στον Ολυμπιακό μόλις είχε φύγει ο νυν παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο Ουότερς τα είπε και με τον καλό του φίλο από την εποχή που ήταν συμπαίκτες στον Αρη, Θοδωρή Ζάρα. Ο Κένεντι (16 π.) ήταν ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενουμένων.

* Απόψε (19.30, Novasports 2) η ΑΕΚ υποδέχεται την τσεχική Νίμπουρκ έχοντας τον αέρα από την κατάκτηση του Κυπέλλου, όμως ο τεχνικός της Ενωσης Ντράγκαν Σάκοτα είπε: «Είναι μικρή μόνο στο μάτι, 14 χρόνια βγαίνει πρωταθλήτρια και οι παίκτες σηκώνουν αέρα στην εξέδρα όπως τρέχουν».

* Χωρίς τον Νίκο Παππά (βαρύ διάστρεμμα στην προπόνηση) θα ταξιδέψει σήμερα για τη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός για το κρίσιμο παιχνίδι με τη Ρεάλ. Με 60.000 ευρώ τιμωρήθηκε από την Ευρωλίγκα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επειδή παραβίασε την απαγόρευση εισόδου του στα γήπεδα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.