Οι συγκυρίες που έχουν διαμορφωθεί από τη Δευτέρα οδηγούν την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με αέρα πέντε βαθμών. Η Ενωση πηγαίνει στην Τούμπα έχοντας μπροστά της την τεράστια ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση τίτλος, αφού σε περίπτωση νίκης θα αποσπαστεί οκτώ βαθμούς από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Τα παραπάνω βρίσκονται στο μυαλό του Μανόλο Χιμένεθ και των παικτών του, που στοχεύουν μόνο στη νίκη στο ντέρμπι της Κυριακής. Αφήνοντας στην άκρη το βαθμολογικό πλεονέκτημα που έχουν και αντιμετωπίζοντας το ματς ως «τελικό». Κάτι που είχε επισημανθεί από πλευράς Χιμένεθ προς τους Κιτρινόμαυρους πριν τους ανακοινωθεί το διήμερο ρεπό, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα.

Οι παίκτες της ΑΕΚ επιστρέφουν στις προπονήσεις και μπαίνουν για τα καλά σε διαδικασία ντέρμπι, με τον ισπανό τεχνικό να περιμένει με αγωνία την αξιολόγηση της κατάστασης των Αντρέ Σιμόες, Νίκλας Χουλτ και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Και οι τρεις ταλαιπωρούνται με προβλήματα τραυματισμών και σήμερα αναμένεται να διαπιστωθεί πόσες πιθανότητες υπάρχουν να τεθούν στη διάθεση του Χιμένεθ για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Η πιο δύσκολη περίπτωση είναι πάντως αυτή του ουκρανού στόπερ, που έχει υποστεί κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο. Αντίθετα, για τον πορτογάλο χαφ και τον σουηδό μπακ υπάρχει η αισιοδοξία πως θα καταφέρουν να ανεβάσουν στροφές και να δηλώσουν έτοιμοι για τη μάχη της Τούμπας.

Ξέρει από ντέρμπι

Το ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα έχει ξεχωριστή σημασία για τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο ισπανός τεχνικός επιδιώκει να διευρύνει το εντυπωσιακό σερί του στα φετινά ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, φτάνοντας στα πέντε ντέρμπι χωρίς ήττα.

Καθώς μέχρι τώρα έχει καταγράψει δύο νίκες επί του Ολυμπιακού, μία επί του ΠΑΟΚ και μία ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Μέχρι στιγμής ο Χιμένεθ έχει αποδειχθεί ο άνθρωπος των ντέρμπι, δείχνοντας ότι γνωρίζει τους τρόπους για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει σε παιχνίδια όπως αυτά. Κάτι που φιλοδοξεί να κάνει και την Κυριακή, με την ΑΕΚ να φεύγει με βαθμό ή ακόμα και βαθμούς από την Τούμπα. Παραμένοντας αήττητη σε ντέρμπι και κάνοντας παράλληλα το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος μετά το 1994.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό σκέλος, όλα δείχνουν πως ο Χιμένεθ θα επιμείνει στη συνταγή που ακολουθεί τελευταία.

Διατηρώντας δηλαδή την τετράδα στην άμυνα, με τον Μπακάκη να επιστρέφει πιθανότατα στο αριστερό άκρο και τον Λόπες να διεκδικεί σε αυτό το σενάριο τη θέση του αριστερού εξτρέμ. Αφήνοντας εκτός ενδεκάδας έναν εκ των Χριστοδουλόπουλου, Μπακασέτα.