Ανεβάζει τους τόνους η Τουρκία στη σκιά της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Αφορμή στάθηκε πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου ότι «μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (…) Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας».

Το τουρκικό υπουργείο καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σεβαστεί «το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας καινα αποφύγει μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μη αναγκαία ένταση».

Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε έντονα το κάψιμο της τουρκικής σημαίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Αθήνα, τη Δευτέρα.

«Καταδικάζουμε έντονα το κάψιμο της σημαίας μας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της Τουρκίας που οργανώθηκε από ένα ρατσιστικό κόμμα στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου. Αναμένουμε από τις ελληνικές Αρχές να συλλάβουν τους δράστες αυτής της αποτρόπαιης πράξης εναντίον της σημαίας μας και να τους παραπέμψουν το συντομότερο δυνατό ενώπιον της δικαιοσύνης».