Για τις ανάγκες του ρόλου έπρεπε να αλλάξει την εξωτερική του εμφάνιση, αφήνοντας πυκνό μουστάκι και μούσι. Αλλά και να βουτήξει στο θρησκευτικό παρελθόν της χριστιανοσύνης, υποδυόμενος ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρόσωπα του δόγματός της. Ωστόσο, ο Γιώργος Καραμίχος δεν φοβήθηκε την πρόκληση της θρησκευτικής ιστορίας που για τη στενόμυαλη χώρα μας έχει καταλήξει να αποτελεί ταμπού, και ζώντας πια στην Αμερική δέχτηκε να υποδυθεί τον ρόλο του Σαούλ στην ταινία «Παύλος, ο Απόστολος του Χριστού».
«Ο βασικός λόγος για τον οποίο δέχτηκα να παίξω τον ρόλο είναι γιατί το σενάριο έχει καλούς χαρακτήρες με βάθος και η ιστορία έχει κάτι να πει – κάτι που είναι πολύ όμορφο για τον κόσμο», ανέφερε ο ίδιος ο ηθοποιός μιλώντας στην ηλεκτρονική σελίδα Hollywood Greek Reporter. Ο Καραμίχος στην ταινία υποδύεται τον νεαρό Σαούλ, πριν ασπαστεί τον χριστιανισμό. Πέρα από τον ίδιο, το διόλου ευκαταφρόνητο καστ περιλαμβάνει επίσης τους Τζόαν Γουάλεϊ, Τζον Λιτς, Τζέιμς Φόλκνερ στον ρόλο του Αποστόλου Παύλου και Τζιμ Καβίεζελ στο ρόλο του Αποστόλου Λουκά.
Η ταινία θα βγει στις 28 Μαρτίου στις αμερικανικές αίθουσες με τη σκηνοθεσία και το σενάριο να υπογράφει ο Αντριου Χάιτ. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Σαούλ από την Ταρσό, όπως ονομαζόταν πριν γίνει χριστιανός ο Απόστολος Παύλος. Η αφήγηση επικεντρώνεται στο διάστημα κατά το οποίο ο Παύλος υποφέρει έγκλειστος σε μια ρωμαϊκή φυλακή, αναμένοντας  την εκτέλεσή του από τον αυτοκράτορα Νέρωνα. Στην πορεία, περιγράφεται πώς από διώκτης των χριστιανών μεταμορφώνεται σε μια εμβληματική μορφή του χριστιανισμού που καταφέρνει να κλωνίσει τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και να εξαπλώσει μαζί με τους πιστούς ακολούθους του το μήνυμα του Ιησού Χριστού, αλλάζοντας για πάντα τον κόσμο.
Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο νησί της Μάλτας. Πέρα από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις που έχουν αναπτύξει οι Αρχές της χώρας, η τοποθεσία έχει και σημασία στην ιστορία της ταινίας, μιας και από το νησάκι St. Paul"s ο Απόστολος Παύλος μαζί με τον Λουκά ξεκίνησαν το ταξίδι τους για τη Ρώμη. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχημένη εξέλιξη της παραγωγής έπαιξαν και οι πεπειραμένοι συνεργάτες της, οι περισσότεροι εκ των οποίων συμμετείχαν επίσης στα γυρίσματα της υπερπαραγωγής του ΗΒΟ «Game of thrones», που έγιναν στη Μάλτα.