Οι ομοιότητες των Ματίας και Πάμπλο Ιγκλέσιας δεν εξαντλούνται στην κοτσίδα και το επώνυμο. Ο αργεντινός ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης θα μπορούσε να θεωρηθεί και ο ηγέτης των… Podemos της Σούπερ Λίγκας.

Δεν είναι γνωστές οι πολιτικές πεποιθήσεις του, ωστόσο ο 33χρονος αμυντικός μέσος σκόραρε προχθές κατά του ΠΑΟΚ με το αριστερό!

Κόμμα της Αριστεράς είναι και οι Podemos. Εμφανίστηκαν το 2014 με επικεφαλής τον εκ Μαδρίτης ορμώμενο Πάμπλο Ιγκλέσιας και αποτελούν πλέον την τρίτη πολιτική δύναμη της Ισπανίας.

Σε φάση «αντιπολίτευσης» είναι και ο Αστέρας στη Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα, την πρώτη του σεζόν (2007-08) κέρδισε στην Τρίπολη τους Big-4 και φέτος έριξε ξανά εντός έδρας «ραπίσματα» σε ΑΕΚ (2-0), Παναθηναϊκό (1-0) και ΠΑΟΚ (3-2). Ανέκοψε δε και την πορεία του Ολυμπιακού με δύο ισοπαλίες (1-1).

Ο σημερινός αρχηγός της ομάδας, ο Αργεντινός Ματίας Ιγκλέσιας δεν γεννήθηκε στη Μαδρίτη όπως ο ισπανός πολιτικός Πάμπλο, αλλά βγήκε από το αβγό των υποδομών της Ατλέτικο. Στην Ελλάδα τον έφερε η Λάρισα το καλοκαίρι του 2007 και έκτοτε ρίζωσε. Αποχώρησε μόνο για να βαδίσει στον δρόμο του μεταξιού. Η Τσάνγκτσουν Γιατάι πλήρωσε τη ρήτρα 350.000 ευρώ στον Ατρόμητο τον Φεβρουάριο του 2014 και τον τράβηξε στην Κίνα. Αντεξε όμως έναν χρόνο να ταξιδεύει ατελείωτες ώρες σε μία αχανή χώρα κάθε φορά που είχε εκτός έδρας αγώνα.

Ο λάτιν Αστέρας αποτέλεσε πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επανέλθει στην αγαπημένη του Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2015. Και δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε το όνομα Ζωή για την κόρη του. Λατρεύει τη χώρα μας, ενώ έχει αδυναμία και στη Βαρκελώνη, αν και είναι πρώην «Μαδριλένος».

Βάση του, ωστόσο, αναμένεται να παραμείνει η Τρίπολη και για τον επόμενο χρόνο, καθότι οι Αρκάδες επιδιώκουν την ανανέωση συμβολαίου του αρχηγού.

Ενας αρχηγός που μασάει σίδερα στο χορτάρι, αλλά είναι πράος εκτός των γραμμών του γηπέδου.

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, έχει γνωρίσει την επιθετική πλευρά του. Το 2014-15 ο Ιγκλέσιας πέτυχε το γκολ (1-0) που κατέστησε τον Δικέφαλο τελευταίο τροχό της αμάξης στα πλέι οφ, ενώ προχθές (με το 3-2) προκάλεσε τον εκτροχιασμό του από τις ράγες του τίτλου.