Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις μήνες και 13 παιχνίδια για να πετύχει νίκη ο Απόλλωνας. Τελευταία φορά ήταν στις 5 Νοεμβρίου, με το 4-3 επί του ΠΑΣ Γιάννινα και τον Χρήστο Αλμπάνη να σημειώνει –όπως και χθες –ένα καθοριστικό γκολ.Ο Απόλλωνας λοιπόν νίκησε 2-1 τον Παναιτωλικό, ισοβαθμεί με την Κέρκυρα (από 19 β.) και παραμένει στο παιχνίδι της παραμονής. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στην 5η θέση, καθώς έμεινε στη 10η με τον Λεβαδειακό (από 29 β).Η τύχη χαμογέλασε χθες στον Γιώργο Παράσχο, που πέτυχε την πρώτη του νίκη στον πάγκο του Απόλλωνα. Εως τώρα, τέσσερις ποδοσφαιριστές του είχαν χρεωθεί αυτογκόλ. Αυτή τη φορά οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο (45′) με αυτογκόλ που πέτυχε ο Γουίλιαν Μπαρμπόσα, κάτι που ανέβασε σημαντικά την ψυχολογία των παικτών του. «Κάναμε πολλά λάθη μαζεμένα, ενώ δεχθήκαμε γκολ σε καθοριστικό σημείο» παραδέχθηκε ο προπονητής του Παναιτωλικού, Τραϊνός Δέλλας. Ο Χρήστος Αλμπάνης σκόραρε με εξαιρετική προσπάθεια για το 2-0 (58′) και ο Παναιτωλικός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Ντίας (71′). Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ατυχία να χάσουν νωρίς τον Μάζουρεκ (τραυματισμός), υπέπεσαν σε πολλά αβίαστα λάθη, ενώ στη φάση του πρώτου γκολ ζήτησαν φάουλ του Στόουκς στον Ρόσα. «Μας ενδιέφερε μόνο το αποτέλεσμα, καθώς ίσως ήταν η τελευταία μας ευκαιρία» είπε ο Τάσος Παπάζογλου, από τους κορυφαίους του Απόλλωνα. «Πήραμε μία σημαντική νίκη κόντρα σε μία δυνατή ομάδα, έχουμε όμως να παλέψουμε άλλους έξι τελικούς για να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία». «Η νίκη αυτή θα μας τονώσει την ψυχολογία για τα επόμενα παιχνίδια. Κυρίως θα απαλλαχθούν οι παίκτες από τον άγχος. Πρέπει να κρατήσουμε τον Απόλλωνα στην κατηγορία» είπε ο Γιώργος Παράσχος.

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Κύργιας, Τσουκαλάς (72′ Χουάρες), Ναδάλες, Στόουκς (90’+1′ Καστιγέχος), Κονέ, Ζησόπουλος, Αλμπάνης, Μενδρινός (81′ Ντεβέσα), Παπάζογλου, Στάθης.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιχάι, Αργκους, Μύγας (57′ Γιαννιώτης), Μαρινάκης, Μπεχεράνο, Μοράρ, Μάζουρεκ (27′ Βασιλούδης), Ντίας, Μπαρμπόσα (70′ Ιταμπέλ), Ρόσα.