Επτά χιλιάδες τριακόσια ευρώ για να δεις τους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν να απομυθοποιούν τον Νεϊμάρ.

Η γαλλική πρωτεύουσα ζει στους ρυθμούς της αποψινής αναμέτρησης Παρί – Ρεάλ για τη ρεβάνς του 1-3 της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, με την τιμή των εισιτηρίων να έχει εκτοξευτεί στα ύψη στη «δευτερογενή» αγορά. Δικαιολογημένα, όχι μόνο για το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο αγώνας, αλλά και για την προσπάθεια των συμπαικτών του Νεϊμάρ να αποδείξουν πως χωρίς τον Βραζιλιάνο είναι καλύτεροι!

Η «Ελ Παΐς» επανέρχεται στα άδυτα της γαλλικής ομάδας αποκαλύπτοντας ότι οι παίκτες της Παρί μόνο που δεν πανηγύρισαν για τον τραυματισμό του Νεϊμάρ. Ανθρωποι του συλλόγου δηλώνουν πως «με τον Νεϊμάρ είχαμε 5% πιθανότητες να προκριθούμε. Τώρα έχουμε 50%». Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι ποδοσφαιριστές Καβάνι, Ντι Μαρία, Παστόρε, Ραμπιό, Μουνιέ, Κουρζαβά, Γιούρι, Βεράτι, Ντράξλερ, Μαρκίνιος και Εμπαπέ πιστεύουν ότι έχουν μία μοναδική ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους απέναντι στη διοίκηση που αντιμετωπίζει τον Νεϊμάρ ως «Βασιλιά».

Οι μόνοι που δεν βρίσκονται σ’ αυτή τη διάθεση είναι το στενό περιβάλλον του Νεϊμάρ, οι συμπατριώτες του Τιάγκο Σίλβα και Ντάνι Αλβες και ο πρόεδρος Νάσερ αλ Κελαϊφί, ο οποίος κυριαρχείται από θλίψη γιατί πιστεύει πως η απουσία του μίστερ 222 εκατ. ευρώ θα αποδειχθεί καταλυτική για τη συνέχεια της Παρί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν η Παρί αποκλειστεί θα δρομολογηθούν εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Ο προπονητής Ουνάι Εμερι θεωρείται dead man walking. Δύο φορές, την πρώτη το καλοκαίρι και τη δεύτερη τον Δεκέμβριο, τέθηκε θέμα απόλυσής του γιατί δεν είναι –μεταξύ άλλων –αρεστός στη βραζιλιάνικη παροικία. Στις δηλώσεις τους πριν από το παιχνίδι, τόσο ο Εμερι όσο και ο Αλβες προσπάθησαν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους.

Ο πρώτος σημείωσε πως σ’ αυτά τα παιχνίδια μιλά η καρδιά, ενώ ο δεύτερος είπε πως είναι αδύνατο να μην προσέξει κανείς την απουσία του Νεϊμάρ, αλλά υπογράμμισε ότι και χωρίς αυτόν η Παρί παραμένει μία δυνατή ομάδα έτοιμη να αλλάξει την ιστορία της. Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του Ντάνι Αλβες για τον θάνατο του αρχηγού της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι. Αφού εξέφρασε τη συμπάθειά του στην οικογένεια του νεκρού, στη συνέχεια τόνισε ότι χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν καθημερινά αλλά κανείς δεν δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον, ενώ είναι το ίδιο σημαντικά.

Η UEFA πάντως έχει αντίθετη άποψη και ανακοίνωσε ότι πριν από τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ αυτής της εβδομάδας θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Απόψε θα διεξαχθεί επίσης η αναμέτρηση Λίβερπουλ – Πόρτο (5-0).